SUPA OD 190 MILIONA DOLARA: A u njoj skuvani MIŠ! Bizaran slučaj iz kineskog restorana zaprepastio planetu! (FOTO)
Foto: Weibo

SKANDAL u KINI

SUPA OD 190 MILIONA DOLARA: A u njoj skuvani MIŠ! Bizaran slučaj iz kineskog restorana zaprepastio planetu! (FOTO)

Planeta -

Popularni lanac kineskih restorana izgubio je oko 190 miliona dolara nakon pada vrednosti akcija na berzi pošto su se u javnosti pojavile fotografije jedne trudnice koja je u njihovoj supi pronašla skuvanog miša!

Odvratno... Skuvani miš u supi
Odvratno... Skuvani miš u supifoto: Weibo

PEKING - Vrednost akcija restorana "Sjabu sjabu" pala je na najniži nivo od početka ove godine dok su se fotografije žene kako štapićima za hranu drži miša pronađenog u supi širile velikom brzinom po društvenim mrežama.

Ponudili odštetu

Restoran u provinciji Šandong, gde se incident dogodio, privremeno je zatvoren. Restoran je oštećenoj ponudio 5.000 juana oštete, što je oko 630 evra.

Kineski mediji prenose da je suprug oštećene zahtevao da se ona podvrgne kompletnom lekarskom pregledu pre nego što restoran isplati odštetu. Oni su 6. septembra bili na porodičnom ručku kada su u supi pronašli miša.

Preporučili abortus

- Jedan od zaposlenih u restoranu čak nam je predložio i abortus ako se plašimo da zdravlje bebe - rekao je suprug trudnice.

Zvaničnici u gradu Veifang najavili su da će pokrenuti istragu protiv lanca restorana "Sjabu sjabu", koji su, osim u Kini, popularni i širom Azije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track