AMERIČKI CARINIK BRUTALNO UBIJAO PROSTITUTKE: Uhapšen MONSTRUM u uniformi! Odala ga poslednja žrtva! (FOTO, VIDEO)
Foto: Webb county sheriff office, Printscreen Facebook

ŠOKANTNO

AMERIČKI CARINIK BRUTALNO UBIJAO PROSTITUTKE: Uhapšen MONSTRUM u uniformi! Odala ga poslednja žrtva! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Vojni veteran i supervizor granične patrole Huan Dejvid Ortiz (35) između 3. i 15. septembra ubio je četvoro ljudi, a uhapšen je pošto mu je jedna žrtva pobegla.

Američki graničar Huan Dejvid Ortiz (35) uhapšen je zbog ubistva četiri prostitutke i to nakon što je jedna žena uspela da mu pobegne kada ju je napao.

Nakon hapšenja priznao je zločine, a zbog toga što su se ubistva desila u periodu od dve nedelje, on je klasifikovan kao serijski ubica.

Pištolj jedino oružje

- Erika Pena dotrčala je do policajca i rekla da je Ortiz, kasnije se ispostavilo supervizor u graničnoj patroli, uperio pištolj u nju u nameri da je ubije. Ona je izjavila da ju je Dejvid pokupio na ulici, ali da je počeo da se ponaša čudno kada je pomenuo Melisu, devojku čije je telo otkriveno nedelju dana ranije. On je parkirao vozilo pored benzinske pumpe i Pena je pokušala da izađe iz automobila. Uhvatio ju je za majicu i uperio pištolj u nju, ali je Erika počela da vrišti i zove u pomoć. Skinula je majicu sa sebe i pobegla iz kola. Odmah je naletela na policajca i opisala mu napadača, nakon čega je pokrenuta potera - piše u izveštaju teksaskih rendžera, koji pomažu lokalnoj policiji.

Tužilac okruga Veb i Zapata Isidro Alaniz rekao je za Teksas tribjun da je Ortiz pobegao, i tek sutradan je otkriven u jednom kamionu na benzinskoj pumpi. Tokom bekstva on je ubio još dve prostitutke - jednu ženu i jednu transrodnu osobu. Pištolj je bio jedino oružje koje je koristio.

- Ortiz je odgovoran za serijska ubistva, ovaj slučaj je grozan - rekao je on.

Dve identifikacije

Kako navode američki mediji, samo su dve žrtve dosad identifikovane, i to kao američke državljanke.

Monstrum u uniformi radio je za graničnu policiju punih devet godina, a pre toga, od 2001. do 2009, bio je u mornarici SAD. Kao vojnik, stekao je diplomu na Vojnom univerzitetu, a zatim i zvanje mastera na Univerzitetu St. Meri.

Lična karta

Huan Dejvid Ortiz

Rođen: 1983.

Zanimanje: Supervizor granične patrole

Vojna karijera: Veteran mornarice SAD

HRONOLOGIJA ZLOČINA

3. 9. Pokupio je Melisu Ramirez (29) i odveo je van grada. U jednom trenutku zaustavio je auto da bi ona obavila malu nuždu, a onda je izvukao pištolj i upucao je u glavu sa nekoliko hitaca.

13. 9. Van grada je povezao Klodin En Lueru (42), a onda joj je nekoliko puta pucao u glavu. Ona nije odmah preminula, već je izdahnula tek u bolnici.

14. 9. Eriku Penu poveo je van grada i pokušao da je ubije, ali mu je ona pobegla.

15. 9. Pokupio je neidentifikovanu žensku osobu, prevezao je van Lareda, a onda joj naredio da izađe iz kola i pucao joj je u glavu.

15. 9. Pokupio je transrodnu prostitutku, i dalje neidentifikovanu, a zatim ju je upucao na izlasku iz Lareda.

Kurir/ A. I.

Foto: Webb County Sheriff Office i Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track