LAŽNA UZBUNA U SOLZBERIJU: Žrtve incidenta u restoranu nisu otrovane NERVNIM GASOM! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

NASTALA PANIKA U RESTORANU

LAŽNA UZBUNA U SOLZBERIJU: Žrtve incidenta u restoranu nisu otrovane NERVNIM GASOM! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Žrtve incidenta u restoranu u Solzberiju nisu otrovane nervnim gasom, saopštila je britanska policija.

"Policija Viltšira i njeni partneri su objavili da se desio ozbiljan incident nakon saopštenja da je dvema osobama pozlilo u Solzberiju. Policija je dobila poziv iz hitne pomoći koja je pozvana iz restorana ’Preco‘, u ulici Haj strit oko 18.45. Dve osobe, muškarac od nešto više od 40 godina i žena sa nešto više od 30 godina su se osetili loše“, navodi se u saopštenju viltširske policije.

Oboje su prebačeni u okružnu bolnicu u Solzberiju.

foto: AP

"Sada možemo da potvrdimo da nema indicija da se radi o trovanju ’novičokom‘. Obe osobe ostaju u bolnici radi posmatranja", navodi se u saopštenju.

Policija je dodala da zasad ne zna da li je ovaj incident prekršaj, u gradu se preduzimaju sve moguće mere. Policija nije saopštila nacionalnost žrtava. Mediji su ranije javili da se radi o Rusima.

Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal.

foto: AP

London je saopštio da je u trovanje nervnim agensom A-234 (koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom "novičok") umešana Rusija, što Moskva kategorički negira.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track