Najnovije vesti

TEREZA MEJ UZVRAĆA UDARAC: Bregzit samo po mome ili ga neće ni biti!
Foto: EPA

PORUKA PROTIVNICIMA

TEREZA MEJ UZVRAĆA UDARAC: Bregzit samo po mome ili ga neće ni biti!

Planeta

LONDON -  Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da nema alternative njenom potencijalnom dogovoru o uslovima Bregzita i da na drugi način neće ni biti sporazuma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Mejeva je u intervjuu za BBC upozorila protivnike u svojoj stranci, koji su pretili da će oboriti njen sporazum, da je jedina alternativa njenom planu da Britanija uopšte i ne postigne dogovor.

Ona je istakla da će britanski parlament podržati bilo kakav dogovor o Bregzitu koji ona postigne sa EU, te da neće biti moguće postići bolji.

"Mislim da će parlament podržati sporazum, jer građani vide značaj sporazuma kojim ćemo zadržati dobre trgovinske odnose sa EU, ali i izvući sve benefite i šanse koje pruža Bregzit", naglasila je premijerka. Na pitanje pta bi se desilo ako bi sporazum bio odbijen, Mejeva je rekla da je sigurna da Evropska unija ne bi omogućila bolje uslove za Bregzit.

Britanija bi trebalo da napusti EU 29. marta, ali je za sada malo toga poznato, jer nije postignut konačan dogovor. Glavna primedba u postizanju dogovora je pitanje granica između Severne Irske i Irske Republike posle Bregzita.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...