NEVIĐENA SABOTAŽA! 100.000 dolara za dojavu ko je ZABADAO ŠIVAĆE IGLE u jagode i banane koje se prodaju širom Australije!
Foto: Printscreen Twitter/9 News Adelaide

PANIKA!

NEVIĐENA SABOTAŽA! 100.000 dolara za dojavu ko je ZABADAO ŠIVAĆE IGLE u jagode i banane koje se prodaju širom Australije!

Planeta -

Australija je naredila hitnu istragu jer su u jagodama širom zemlje, a i u nekim bananama, pronađene namerno zabodene igle, a jedan čovek je završio u bolnici jer je pojeo jagodu u kojoj je bila igla

"Ovo je veoma okrutan zločin i napad na javnost", rekao je australijski ministar zdravlja Greg Hant.

Kutije sa jagodama u koje su zabodene igle otkrivene su u svih šest saveznih država, što je izazvalo opštu paniku: prodavnice vraćaju jagode, proizvođači nemaju kome da ih prodaju, a Novi Zeland je prestao da uvozi australijske jagode.

Istraga je u toku, ali osumnjičeni još nisu identifikovani.

Prve jagode s iglama pojavile su se početkom prošle sedmice u Kvinslendu, a zatim su počele da stižu prijave i iz Novog Južnog Velsa, Viktorije, Južne Australije, Tasmanije... sa svih strana. Izbodenih banana je manje, ali dovoljno ih je za paniku.

Uzgajivači i policija sumnjaju da ovo nije uradila samo jedna osoba već više njih. Pretpostavlja se da su, čim se pojavila vest o prvom slučaju u Kvinskendu, neki zlobnici odlučili da naprave takav hazard i u svom kraju.

Vlasti su ponudile 100.000 australijskih dolara za bilo kakvu informaciju o počinitelju ili počiniteljima.

"Kako bi iko normalan mogao da uradi ovako nešto? Kome je palo na pamet da ovako ugrozi zdravlje beba, dece, bilo koga?", pita se premijerka Anastasija Palaščuk.

Ministarstvo zdravlja savetuje građanima da jagode preseče pre nego što iz pojede.

Kurir.rs/24sata.hr/BBC

Foto: Printscreen Twitter/9 News Adelaide

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track