BUJICA ISTRGLA DETE (1) MAJCI IZ RUKU: 20 mrtvih u uraganu Florens, broj žrtava raste! Stotine puteva pod VODOM, gradovi odsečeni! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP, Reuters

jeziva smrt dečaka

BUJICA ISTRGLA DETE (1) MAJCI IZ RUKU: 20 mrtvih u uraganu Florens, broj žrtava raste! Stotine puteva pod VODOM, gradovi odsečeni! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Uragan Florens do sada je odneo 20 života, uključujući i 1-godišnjeg dečaka u Severnoj Karolini.

Smrt malenog Kejdena Li Velča potvrdili su spasioci koji su proinašli njegovo beživotno telo, nakon prijave njegove majke da ga je odnela bujica.

foto: Reuters / Jonathan Drake

Nesreća se dogodila kada je majka iznela dečaka iz automobila u koji je počela da prodire voda, u okrugu Junionu.

foto: AP / Steve Helber

"Dečak je sa majkom bio u kolima, na putu N.C. 218. Ona je zaobišla barikade i nastavila da vozi ka istoku sve dok u vozilo nije udarila bujica nadolazeće vode i odnela ih sa puta. Zaustavili su se između drveća. Majka je nekako uspela da izađe iz automobila i oslobodi i Kejdena koji je bio u sedištu za decu. Međutim, bujica je istrgla dete iz njenih ruku" saopštili su iz kancelarije šerifa Junion okruga.

foto: AP / Gerald Herbert

Tokom dana, u istom okrugu nađeno je i telo starijeg muškarca u potopljenom automobilu, čime se broj žrtava popeo na 20. Njega je našao zamenik šerifa dok je obilazio kraj.

Nivo vodostaja u poplavama velikom brzinom raste kako u Severnoj, tako i u Južnoj Karolini, a zbog velikog broja građana koji nisu želeli da se na vreme evakuišu, zvaničnici strahuju da broj žrtava nije konačan.

Više od 504.000 ljudi je bez struje, a pojedinim odsečenim oblastima preti i nestašica pijaće vode.

Kurir.rs / CNN

Foto: AP, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track