Najnovije vesti

ALBANSKI SNAJPERISTI SEJU SMRT PO SIRIJI: Više od 100 džihadista sa KiM i Makedonije  ubija po Idlibu! Vođa grupe Jašari na američkoj crnoj listi terorista! (FOTO)
Foto: Cideo prtscr / jihadology‚

BORE SE ZA TERORISTE

ALBANSKI SNAJPERISTI SEJU SMRT PO SIRIJI: Više od 100 džihadista sa KiM i Makedonije ubija po Idlibu! Vođa grupe Jašari na američkoj crnoj listi terorista! (FOTO)

Planeta

Albanski snajperisti sa Kosova i iz Makedonije ratuju na strani džihadista u Siriji, otkriva stručnjak za Islamsku državu Mate Pakston.

Obn je u francuskom listu "Frans soar" objavio tekst, u kojem piše o grupi albanskih snajperista angažovanih u borbama u Siriji na strani džihadista iz Hajat Tahrir al Šama (Organizacije za oslobođenje Levanta (Sirije).

foto: Cideo prtscr / jihadology‚

Navodi se da je prvi video snimak u kojem se otkriva postojanje ove grupe snajperista, 4. avgusta ove godine objavila organizacija Džemati Alban koja je ranije bila povezana s islamistima iz Fronta al Nusra.

foto: Cideo prtscr / jihadology‚

Snimak koji traje nešto oko 33 minuta nosi naziv "Snajperistat Shqiptar Në Token Ë Shamit" ("Albanski snajperisti iz Sirije").

 

Snajperisti deluju u okviru Hajat Tahrir al Šama, gde ratuje ukupno oko 100 Albanaca.

foto: Cideo prtscr / jihadology‚

Prema pisanju "Frans soara", njihov vođa Abu Katada al Albani blizak je Hajat Tahrir al Šamu, dominantnoj džihadističkoj organizaciji u sirijskoj pokrajini Idlib.

foto: Cideo prtscr / jihadology‚

"Albanac Abu katada al Albani, čije je pravo ime Abdul Jašari, makedonski je državljanin i u leto 2014. bio je pripadnik Fronta al Nusra, zbog čega je 2016. stavljen na crnu listu terorista koju je sastavilo američko Ministarstvo finansija", piše francuski list.

foto: Cideo prtscr / jihadology‚

Ovaj dnevnik precizira da među džihadistima brigu ne izazivaju toliko Albanci iz same Albanije, koliko oni iz okruženja.

 

"U ovom kontingentu nalaze se veterani gerilaca sa Kosova ili Makedonije, ali pođednako i bivši pripadnici specijalnih jedinica albanske vojske", navodi list.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Videoprtscr / jihadology

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...