PUTIN I NETANIJAHU O RAZMEŠTANJU S-300 SISTEMA U SIRIJI: Rusija ovim akcijama štiti svoju vojsku!
Foto: EPA / Russian Defence Ministry, Reuters / Alexander Zemlianichenko / Pool, AP / Jim Hollander Pool

reagovanje na obaranje ruskog aviona

PUTIN I NETANIJAHU O RAZMEŠTANJU S-300 SISTEMA U SIRIJI: Rusija ovim akcijama štiti svoju vojsku!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin i izraelski premijer Benjamin Netanijahu razgovarali su danas o razmeštanju ruskog antiraketnog sitema S-300 u Siriji.

Putin je rekao Netanijahuu da ruske akcije imaju za cilj da zaštite svoju vojsku, navodi se u saopštenju Kremlja, prenosi Rojters.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu najavio je danas da će sirijske oružane snage primiti u roku od dve nedelje moderni sistem raketne odbrane S-300, sposoban da presretne sredstva za vazdušni napad u krugu više od 250 kilometara i istovremeno pogodi nekoliko vazdušnih meta.

Rusija je zbog poteza Izraela primorana da preduzme adekvatne mere za poboljšanje bezbednosti ruske vojske u Siriji, istakao je Šojgu, misleći na obaranje ruskog aviona u Siriji za koje Moskva odgovornim smatra vazdušne snage Izraela.

Ovu odluku Rusije kritikovale su Sjedinjene Američke Države čiji je savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton upozorio da isporuka takvog naoružanja predstavlja "značajnu eskalaciju" ionako već visokih tenzija u regionu.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Russian Defence Ministry, Reuters, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track