SMRTNA KAZNA ZA UBICU DECE: Pogubljen Kinez koji je nožem ubio 9 i ranio 11 učenika (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

BRZA PRAVDA

SMRTNA KAZNA ZA UBICU DECE: Pogubljen Kinez koji je nožem ubio 9 i ranio 11 učenika (VIDEO)

Planeta -

PEKING - Kina je danas pogubila Džaoa Dževeja, 28-godišnjaka koji je u aprilu ubio devet učenika i ranio još 11 u napadu nožem u srednjoj školi i centralnoj kineskoj provinciji Šansi, navedeno je na postu postavljenom na zvaničnom sajtu kineskog suda.

Ceo proces bio je brz: Džao je uhapšen odmah posle napada, na smrt je osuđen u julu, a pogubljen je danas, 27. septembra.

Pogubljen je u okrugu Midži u provinciji Šansi čim je stiglo odobrenje kineskog vrhovnog suda, saopšteno je iz Julinskog gradskog suda.

Džao je rekao da je poneo noževe u svoju bivšu školu da izbaci frustraciju i bes zbog loše sreće u životu i maltretiranje kome je bio izložen dok je pohađao školu, navedeno je u saopštenju.

Pošto su motivi oduzimanja života drugima bili "vredni prezira" i "posebno okrutni", vrhovni sud se odlučio za smrtnu kaznu.

Kina ne objavljuje zvanične podatke o broju pogubljenih osoba godišnje, ali grupe za zaštitu ljudskih prava procenjuju da je taj broj jednak zbiru smrtnih kazni svih drugih zemalja, tvrdi Rojters.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track