NA PRODAJU VILA OZLOGLAŠENOG MAFIJAŠA: Ima 3.000 kvadrata i privatnu plažu, a ovde je skovan i jedan KRVAV PLAN (VIDEO)
Foto: Profimedia

LUKSUZNO

NA PRODAJU VILA OZLOGLAŠENOG MAFIJAŠA: Ima 3.000 kvadrata i privatnu plažu, a ovde je skovan i jedan KRVAV PLAN (VIDEO)

Planeta -

Luksuzna vila ozloglašenog mafijaša Ala Kaponea, koja se nalazi u Majamiju, ponuđena je na prodaju.

U ovoj vili, Kapone je proveo mnoge značajne trenutke, a smatra se da je tu planirao masakr na Dan zaljubljenih 1929. godine.

Tada je sedam članova rivalske bande Severna strana postrojeno uz zid garaže i streljano. Ubice su bili članovi Kaponeovog klana, ali su masakr izvršili obučeni kao policajci. Upravo zbog ovog zločina, Al Kapone proglašen je državnim neprijateljem broj jedan.

U ovoj vili je i preminuo 1947. godine .

Imanje se nalazi u najluksuznijem naselju, u zalivu koji je zaštićen ogradom, a čuva ga obezbeđenje. Ukupna površina imanja je nešto manje od 3.000 metara kvadratnih, a na njemu se nalaze tri zgrade.

Glavna zgrada je vila od 550 kvadrata, sa četiri spavaće sobe, zatim jedna dvospratna zgrada pored bazena i gostinjska kuća sa dve spavaće sobe, koju je Al Kapone pretvorio u kuću za svoje čuvare. Kompleks ima i malu privatnu plažu.

foto: Profimedia

Al Kapone je vilu u španskom stilu kupio 1928. godine za samo 40.000 dolara, jer ga je navodno podsećalo na "sunčane obale Italije".Imanje je nekoliko puta renovirano od tada. Poslednji put 2015. godine, za šta je utrošeno 1,5 milion dolara.

Baza ozloglašenog bosa bio je Čikago, pa je ovu kuću koristio samo za odmor i glamurozne žurke. Inače, vila je na tržištu procenjena na 13,5 miliona dolara.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track