Najnovije vesti

MERKELOVA I NETANIJAHU: Iranu se ne sme dozvoliti nuklearno oružje! Nemačka i Izrael imaju isti stav ali i različite puteve do tog cilja!
Foto: EPA / Abir Sultan

Nremačka kancelarka u Jerusalim

MERKELOVA I NETANIJAHU: Iranu se ne sme dozvoliti nuklearno oružje! Nemačka i Izrael imaju isti stav ali i različite puteve do tog cilja!

Planeta

Nemačka i Izrael se slažu da Iranu nikada ne bi trebalo dozvoliti da dođe u posed nuklearnog oružja, ali se njihovi stavovi razlikuju po pitanju kako postići taj cilj, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel tokom posete Jerusalimu.

"Veoma smo uvereni i snažno delimo stav Izraela da sve mora da bude učinjeno da bi se sprečilo da Iran dobije nuklearno oružje. Ono gde nismo uvek ujedinjeni je put ka tom cilju", navela je Merkel.

Nemačka kancelarka je to izjavila na konferenciji za novinare sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom. Merkel je dodala i da iransko vojno prisustvo u Siriji i Libanu predstavlja prijetnju Izraelu, preneo je Rojters.

foto: Reuters / Abir Sultan

Nemačka kancelarka je prethodno posetila memorijalni centar i muzej posvećen žrtvama Holokausta Jad Vašem, u Izraelu, a u knjigu utisaka je upisala da su "Jevreji u Nemačkoj trpeli mržnju i nasilje za koje svet nije znao da su mogući".

foto: EPA / Abir Sultan

"Kasnije je usledio zločin kome nema ravnog - sunovrat civilizacije - Holokaust", napisala je nemačka kancelarka, prenosi AP.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Abir Sultan

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...