KINA KONAČNO OTKRILA: Šef Interpola je pod istragom zbog korupcije
Foto: EPA

rešena misterija

KINA KONAČNO OTKRILA: Šef Interpola je pod istragom zbog korupcije

Planeta -

Disciplinarni organ kineske vladajuće Komunističke partije saopštio je danas da je predsednik Interpola, Meng Hongvej, pod istragom zbog sumnje da je kršio zakon, a reč je, inače, o visokom kineskom zvaničniku, čiji je nestanak prijavila njegova supruga pre desetak dana.

Meng Hongvei, zamenik kineskog ministra za javnu bezbednost, "osumnjičen je za kršenje zakona i trenutno je pod nadzorom i istragom" novog kineskog tela za borbu protiv korupcije, Nacionalne nadzorne komisije.

To saopštenje je služba kineske Komunističke partija nadležna za korupciju i političku nelojanost objavila večeras na svom sajtu.

Istovremeno, supruga nestalog predsednika Interpola, Grejs Meng, prijavila je ranije nestanak Hongveija, a danas je izjavila da joj je suprug pre nego što je nestao tokom putovanja u Kinu poslao fotografiju noža.

U prvoj izjavi za javnost o misteriji u vezi s nestankom Menga Hongveija, njegova supruga je novinarima u Lionu danas rekla da veruje da je on, šaljući joj fotografiju noža, pokušao da joj kaže da je u opasnosti.

Grejs Meng je rekla da nije bila u kontaktu sa njim otkako joj je poruku poslao 25. septembra.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track