Najnovije vesti

MISTERIJA NESTANKA ŠEFA INTERPOLA: Supruzi poslao poruku i jednu uznemirujuću sliku, a onda je nestao bez traga
Grejs Meng, Foto: AP

nestao u rodnoj kini

MISTERIJA NESTANKA ŠEFA INTERPOLA: Supruzi poslao poruku i jednu uznemirujuću sliku, a onda je nestao bez traga

Planeta

Supruga nestalog predsednika Interpola, Menga Honveija, Grejs Meng, izjavila je danas da joj je suprug poslao fotografiju noža pre nego što je nestao tokom putovanja u rodnu Kinu.

U prvoj izjavi za javnost o ovoj misteriji, njegova supruga je novinarima u Lionu danas rekla da veruje da je on, šaljući joj fotografiju noža, pokušao da joj kaže da je u opasnosti.

 

Grejs Meng je rekla da nije bila u kontaktu sa njim otkako joj je poruku poslao 25. septembra.

foto: AP

Prema njenim rečima, četiri minuta pre nego što joj je poslao fotografiju, od supruga joj je stigla poruka: "Čekaj moj poziv".

 

Grejs Meng kaže da se sa suprugom od tada nije čula i da ne zna šta mu se dogodilo.

foto: AP

Interpol, čije je sedište u Lionu, i zvanično je juče zatražio od Kine informacije o predsedniku te organizacije Mengu Honveiju, koji je nestao pošto je došao u posetu svojoj domovini Kini.

 

U saopštenju Interpola se navodi da su iskorišćeni kanali za sprovođenje zahteva kako bi se taj zahtev o statusu Menga Hongveija uputio Kini.

Ta organizacija se nada zvaničnom odgovoru vlasti u Kini.

foto: Beta

Za sada Kina ništa nije komentarisala, budući da je u toj zemlji trenutno u toku jednonedeljni praznik.

Francuska je pokrenula istragu o tom slučaju i saopštila da je Meng ukrcao na avion za Kinu, ali da je nepoznato šta se nakon dolaska u tu zemlju desilo sa njim.

Hongkonški list "Saut Čajna Morning Post" naveo je da je Meng poslednja žrtva aktuelne kampanje protiv korupcije u Kini, kao i da je odveden radi saslušanja. Prema pojedinim navodima, Meng je u Kini pod istragom zbog kršenja zakona jer je favorizovao jednu kompaniju tokom nabavke opreme.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...