BUGARSKI TUŽILAC OTKRIO DETALJE UBISTVA NOVINARKE: Napad na Viktoriju Marinovu bio je krajnje brutalan i monstruozan!
Foto: printscreen

policija nema novih tragova

BUGARSKI TUŽILAC OTKRIO DETALJE UBISTVA NOVINARKE: Napad na Viktoriju Marinovu bio je krajnje brutalan i monstruozan!

Planeta -

Bugarski državni tužilac Sotir Cacarov saopštio je danas da vlasti nemaju nove tragove u vezi s motivima silovanja i ubistva bugarske novinarke Viktorije Marinove, a istovremeno je upozorio da je u ovoj fazi istrage obazrivost neophodna.

Prema njegovim rečima, zvaničnici prate sve nivoe istrage o njenom ubistvu.

"U ovoj fazi moramo biti obazrivi, ne zato što nemamo šta da kažemo, već zato što bi svaka neprecizno izgovorena reč mogla da ugrozi naš rad", rekao je Cacarov.

On je zaključio da je "jedno sigurno - napad je bio krajnje brutalan i krajnje monstruozan".

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Ogranak Udruženja evropskih novinara u Bugarskoj pozvao je danas na istragu o brutalnom ubistvu Marinove, ali je upozorilo da ne treba spekulisati o motivu njenog ubistva.

"Sve dok ne postoje čvrste i dokazane činjenice, spekulacije da je ovaj incident povezan sa slobodom izražavanje su neprihvatljive", saopštila je ta novinarska grupa.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track