KRALJEVSKO VENČANJE OBIŠLO JE SVET, ALI BAKINGEM PORUČUJE: Ova stvar je ipak za policiju! (VIDEO)
Foto: AP

NE SLAŽU SE

KRALJEVSKO VENČANJE OBIŠLO JE SVET, ALI BAKINGEM PORUČUJE: Ova stvar je ipak za policiju! (VIDEO)

Planeta -

Princeza Juženi, unuka britanske kraljice Elizabete, udala se danas u zamku Vindzor za Džeka Bruksbenka, a ceremoniji su prisustvovale mnoge poznate ličnosti i članovi kraljevske porodice.

Iako kraljevska venčanja uvek privuku veliku pažnju, sporni deo je ipak račun.

Porodice će platiti privatne delove ceremonije, ali aktivisti kažu da poreskim obveznicima preti račun za obezbeđenje od dva miliona funti.

Grupa "Republika" navodi da princeza Juženi, kao deveta u redu za presto, ne obavlja javne dužnosti, pa stoga porodice treba da plate račun.

foto: Reuters

"Ne interesuje me ko će to da plati, bitno je da to ne budu građani. Ne razumem zašto moramo da plaćamo privatni događaj. Potpuno je jasno da kraljevska porodica nema predstavu kako živi druga polovina naroda", rekla Deni Beket iz "Republike".

Iz Bakingemske palate su poručili da je ovo stvar za policiju.

Podsetimo, princeza Juženi (28) je druga ćerka trećeg kraljičinog deteta princa Endrua i Sare Ferguson, vojvotkinje od Jorka. Poput svoje starije sestre princeze Beatris, ni Juženi ne obavlja zvanično kraljevske dužnosti, već radi kao direktor jedne umetničke galerije u Londonu.

Na svadbu je pozvano oko 850 gostiju koji su bliski poznatom paru, a još oko 1.200 ljudi je na osnovu lutrije izabrano da prisustvuje venčanju u zamku, tako da je pitanje koliko to sve košta sa razlogom zabrinulo mnoge poreske obveznike.

Kurir.rs/Express.co.uk Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track