NA FLORIDU KAO DA JE PALA ATOMSKA BOMBA: Broj žrtava povećao se na 12 i to nije konačan broj! Majkl ostavio HAOS I PUSTOŠ! (VIDEO, FOTO)
Foto: Foto AP

KATASTROFA

NA FLORIDU KAO DA JE PALA ATOMSKA BOMBA: Broj žrtava povećao se na 12 i to nije konačan broj! Majkl ostavio HAOS I PUSTOŠ! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Broj žrtava u razornom uraganu Majkl koji je pogodio Floridu, Džordžiju, Severnu Karolinu i Virdžiniju, porastao na 12. Zvaničnici strahuju da ovo nije konačna brojka poginulih.

Spasilačke ekipe sa teškom mehanizacijom rade na raščišćavanju ruševina i haosa koji je za sobom ostavio uragan.

1 / 5 Foto: Foto AP

"Bojim se da će broj stradalih biti još veći", izjavio je direktor Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) Brok Long za CNN.

On se nada da taj broj neće dramatično porasti, ali i to je ostavio kao mogućnost.

Uragan Majkl je oslabio i danas je nastavio da se kreće preko Atlantskog okeana, severoistočno od Norfolka u Virdžiniji, saopštio je Nacionalni centar za uragane.

Gotovo 1,1 milion domova i firmi je i dalje bez struje od Floride do Virdžinije nakon što je uragan, jedan od najjačih koji su ikada pogodili SAD, za sobom ostavio pustoš. Spasioci nastoje da se probiju do stotina ljudi koji nisu poslušali naređenja za evakuaciju u mestu Meksiko Bič na Floridi.

Lokalni zvaničnik u Meksiko Biču, koji je uragan direktno pogodio, naveo je da se 285 od 1.000 stanovnika tog gradića oglušilo o naređenje za evakuaciju.

Uragan je doneo vetrove brzine od 249 kilometara na čas. Guverner Floride Rik Skot rekao je da šteta od Panama Sitija do Meksiko Biča "mnogo veća nego što se pretpostavljalo".

Mediji pišu da Florida posle uragana izgleda kao da je na nju pala "majka svih bombi".

Kurir.rs/CNN

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track