KINESKI POSLODAVAC SUROVO KAZNIO RADNIKE: Nisu ostvarili profit  pa završili na ulici i to goli! (VIDEO)
Foto: rintscreen Yt

nemilosrdno

KINESKI POSLODAVAC SUROVO KAZNIO RADNIKE: Nisu ostvarili profit pa završili na ulici i to goli! (VIDEO)

Planeta -

Stanovnici kineskog grada Đangmen bili su šokirani kada su videli 30 radnika zaposlenih na odeljenju prodaje jedne kineske teretane kako trče polugoli ulicama grada. Oni su kažnjeni zato što nisu ostvarili očekivanu zaradu.

"Prihvatam ovu kaznu koju mi je odredila firma za koju radim", rekao je jedan od muškaraca, šef teretane. Žensko osoblje teretane nije bilo prisiljeno na ovaj sramotni defile, ali su zato za kaznu morale da rade sklekove.

Ipak, ne slažu se svi sa ovakvom praksom. Pogotovo ne neki od bivših radnika ove teretane. Jedan od njih je rekao kako su im šefovi smanjivali plate ukoliko ne bi ostvarili profit i zadate ciljeve, ili kada bi zakasnili na posao.

Prema članu 88. kineskog Zakona o radu, poslodavci ne smeju da se služe takvim merama. No, izgleda da ih to ne sprečava u javnom ponižavanju radnika koje ide od puzanja po ulicama do jedenja crva.

Ovaj poslednji primer zabeležen je 2016. godine kad je poslodavac iz Hanžonga prisilio zaposlene da jedu žive crve nakon što nisu ostvarili zacrtane planove. Iste godine je poslodavac službenike banke izveo na binu i udarao ih po zadnjicama.

Kurir.rs/24sat.hr

Foto prinscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track