Najnovije vesti

ŽIRINOVSKI PRONAŠAO NOVE RAKETNE SISTEME I ZAPRETIO ZAPADU: Rusija ima i S-500, S-600 i S-700! Možemo da pokrijemo celu planetu! (VIDEO)
Foto: AP

PUBLIKA SE VALJALA OD SMEHA

ŽIRINOVSKI PRONAŠAO NOVE RAKETNE SISTEME I ZAPRETIO ZAPADU: Rusija ima i S-500, S-600 i S-700! Možemo da pokrijemo celu planetu! (VIDEO)

Planeta

Ekscentrični lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski izjavio je u emisiji "Veče sa Vladimirom Solovjovom" da Rusija navodno poseduje protivraketne sisteme S-500, S-600 i S-700.

"I Amerikanci se plaše da će ceo svet videti da je najbolji protivraketni sistem na svetu ruski S-300. A mi imamo S-400, S-500, S-600 i S-700. Možemo da pokrijemo celu planetu i nijedan avion neće se podići u vazduh", zaneo se Žirinovski.

Publika u studiju se na ovu izjavu lidera LDPR nasmejala, a Solovjov ga je u šali zamolio da slučajno ne otkriva sve tajne i ne govori o "užasnom sistemu S-1500". Žirinovski je na to odgovorio da je poslednja generacija zasad S-700.

"Mislim da će to biti poslednji sistem protivvazdušne odbrane, jer više u svetu neće biti raketa za poletanje. S-700 će konačno zatvoriti sve direktno na lansirnim mestima, i to će biti poslednji udar ruskog sistema za protivvazdušnu odbranu", tvrdi on. Ruska vojska upotrebljava protivraketne sistemi S-400 "Trijumf". Sistem je namenjen za visoko efikasnu zaštitu najvažnijih političkih, administrativnih, ekonomskih i vojnih objekata od vazdušnih napada, strateških krstarećih, taktičkih i operativno-taktičkih balističkih raketa, kao i balističkih raketa srednjeg dometa u borbenim i elektronskim sukobima.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...