Najnovije vesti

MOSKVA ODGOVARA NA TRAMPOVE PROZIVKE Peskov: Nema osnovanih optužbi o umešanosti Putina u trovanje Skripaljevih
Foto: AP

REAKCIJA KREMLJA

MOSKVA ODGOVARA NA TRAMPOVE PROZIVKE Peskov: Nema osnovanih optužbi o umešanosti Putina u trovanje Skripaljevih

Planeta

Kremlj je uveren da ne može biti nikakvih osnovanih optužbi o umešanosti ruskog predsednika Vladimira Putina u trovanje Skripaljevih (bivšeg ruskog špijuna Sergeja i njegove ćerke Julije u engleskom gradu Solzberiju), kazao je danas novinarima Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Peskov je reagovao na izjavu predsednika SAD Donalda Trampa u intervjuu američkoj televiziji Si-Bi-Es da je ruski predsednik Putin "verovatno" umešan u ubistva i trovanja protivnika i da "to naravno ne bi trebalo da radi".

"Predsednik SAD nije izneo bilo kakve direktne optužbe. Uz to, ne može biti nikakvih osnovanih optužbi protiv ruskog predsednika", kazao je Peskov.

U delu jučerašnjeg intervjua koji je bio posvećen njegovom odnosu sa Putinom, Tramp je na na pitanje novinarke da li se slaže sa tim da je "Putin umešan u ubistva i trovanja", Tramp je odgovorio sa "Verovatno jeste, da".

"Verovatno. U stvari, ja nisam...", krenuo je Tramp s odgovorom kada ga je novinarka prekinula novim pitanjem da objasni to "verovatno".

Tramp je rekao da "ipak ne obazire mnogo na njih (Ruse)".

"To nije naša zemlja", kazao je predsednik SAD.

Na pitanje novinarke "zašto ne bi" i konstataciju da "oni (Rusi) to ne bi trebalo da rade" i da je "to strašna stvar".

"Naravno da ne bi", rekao je Tramp.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...