HOKING PRE SMRTI SNIMIO DRAMATIČNO UPOZORENJE: Slavni fizičar predvideo šta čeka mlade generacije! Evo šta je rekao o Trampu i Bregzitu!
Foto: EPA

VELIKI UM

HOKING PRE SMRTI SNIMIO DRAMATIČNO UPOZORENJE: Slavni fizičar predvideo šta čeka mlade generacije! Evo šta je rekao o Trampu i Bregzitu!

Planeta -

Stiven Hoking je pre smrti snimio poruku za svet koja je puštena na predstavljanju njegove nove knjige "Kratki odgovori na velika pitanja".

Hoking je u poruci rekao da su obrazovanje i nauka "u većoj opasnosti nego ikad pre" i da se ne poštuju stručnjaci.

U svojoj poruci je naveo da su izbor Donalda Trampa za američkog predsednika i Bregzit delovi "globalnog revolta protiv stručnjaka, što uključuje i naučnike". Poznati fizičar poručio je kako nauka tek mora da reši velike probleme sveta, koji uključuju klimatske promene, prenaseljenost, izumiranje vrsta, uništavanje šuma.

"Mi smo u opasnosti da postanemo kulturno izolovani i da postanemo ostrva, sve udaljeniji od mesta na kojima dolazi do napretka", poručio je Hoking.

"Šta čeka one koji su sada mladi? Sa sigurnošću mogu reći da će njihova budućnost zavisiti od nauke i tehnologije više nego u bilo koja ranija generacija", rekao je.

Potom je u svojoj poruci zamolio mlade da "pogledaju gore u zvezde, a ne dole u svoja stopala" te da se zapitaju zbog čega postoji svemir.

"Važno je da ne odustanete. Dajte mašti na volju. Oblikujte budućnost", poručio je mladima Hoking.

Kurirr.s/ Index.hr

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track