LOVAC ZGROZIO SVET! SLIKAO SE NASMEJAN SA LEŠEVIMA: Ubio sam celu porodicu pavijana! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)
Foto: Printscreen/ Twitter

OSUDE SA SVIH STRANA

LOVAC ZGROZIO SVET! SLIKAO SE NASMEJAN SA LEŠEVIMA: Ubio sam celu porodicu pavijana! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Planeta -

Član Komisije za ribarstvo i divljač u Ajdahu (SAD) Blejk Fišer zgrozio je javnost nakon što je podelio fotografije na kojima pozira s porodicom pavijana i drugih životinja koje je ubio tokom lova u Africi.

Fišer i njegova supruga su ubili najmanje 14 životinja u Namibiji sudeći prema fotografijama koje je poslao na 100 imejl adresa. Među ubijenim životinjama su i žirafa, leopard, kao i razne vrste antilopa.

On je na kritike odgovorio da nije uradio ništa ilegalno, neetički ili nemoralno. Bivši član ove komisije Fred Trevej pozvao ga je da da ostavku.

Javnost je zgrožena i dovodi u pitanje njegovo rasuđivanje i sposobnost da ostane član komisije jer se na fotografijama pored tela četiri mrtva pavijana smeje, dok se vidi krv na telu najmanjeg primata. Ubio ih je koristeći strele i luk.

"Ubio sam celu porodicu pavijana", napisao je Fišer u emailu uz fotografiju koju je prosledio. Fišer se upravo nalazi u komisiji koja upravlja populacijom divljači kroz lovne i ribolovne propise. Ova pravila zahtevaju etičko ponašanje u lovu na divljač.

Kurir.rs/ Klix.ba

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja