JEZIVI DETALJI TALAČKE KRIZE U KELNU: Sirijac planirao da digne restoran u vazduh, a onda je upao u apoteku!
Foto: Printscreen Facebook

napadač u komi

JEZIVI DETALJI TALAČKE KRIZE U KELNU: Sirijac planirao da digne restoran u vazduh, a onda je upao u apoteku!

Planeta -

Muškarac koji je u ponedeljak u Kelnu uzeo devojku za taoca na glavnoj železničkoj stanici je Sirijac (55) kom je odobren azil u Nemačkoj, objavila je policija dodavši da je on u komi jer je u akciji više puta pogođen

Pretpostavlja se da je Sirijac planirao da gasom zapali Mekdonaldsov restoran na stanici. Policijski službenik Klaus-Stefan Beker saopštio je da bi to izazvalo "ogromnu" eksploziju i veliki broj žrtava. Napadač je nekoliko minuta kasnije u obližnjoj apoteci uzeo ženu, koja je tamo radila, za taoca.

Svedoci tvrde da je taj muškarac, koji je u Nemačku stigao u martu 2015., povezan sa Islamskom državom, iako za to nisu pronađeni dokazi, dodao je Beker. U pretresu njegovog stana pronađene su dodatne zalihe gasa i arapski natpisi na zidu.

Sirijac je iz dosad nepoznatih razloga izašao iz Mekdonaldsa i otišao u apoteku s jednim od boca sa gasom i zapaljivim materijalom. Tamo su pronađeni dokumenti koji su pokazivali da je imao pravo boravka u Nemačkoj do oktobra 2021.

Otmičar je živeo u izbegličkom smeštaju i nije bio zaposlen jer nije bio radno sposoban, istakao je Beker, kako je odgovorio najverovatnije zbog psiholoških problema.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track