ERDOGAN IMA KECA U RUKAVU:  Dobili smo nove informacije, morate da pokažete telo Džamala Kašogija! Izručite Turskoj 18 osumnjičenih za ubistvo novinara! (VIDEO)
Foto: EPA

novi pritisci

ERDOGAN IMA KECA U RUKAVU: Dobili smo nove informacije, morate da pokažete telo Džamala Kašogija! Izručite Turskoj 18 osumnjičenih za ubistvo novinara! (VIDEO)

Planeta -

Tužilaštvo u Istanbulu planira da zatraži ekstradiciju 18 osumnjičenih za saučesništvo u ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija kako bi im se sudilo.

Kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu podnela je zahtev turskom ministarstvu pravde, a Ministarstvo inostranih poslova Turske će i formalno da zatraži izručenje.

Saudijska Arabija uhapsila je 18 ljudi u vezi sa Kašogijevim ubistvom u konzulatu te zemlje 2. oktobra u Istanbulu. Turska tvrdi da je sa zadatkom da ubije Kašogija u Istanbul upućena 15-člana "udarna brigada". Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su ostala trojica privedenih zaposleni u konzulatu.

Redžep Tajip Erdogan je danas saopštio da ima dodatne informacije i dokaze o ubistvu koje su počinili saudijski zvaničnici posle Kašogijevog ulaska u konzulat 2. oktobra i da će ih izneti kasnije, ali nije izneo detalje.

"Nema razloga za žurbu", rekao je on ukazujući da se Turska sprema da zadrži pritisak na Saudijsku Arabiju koja pokušava da nađ načine da izađe iz krize izazvane ubistvom novinara.

"Jasno je da je ubijen, ali gde je telo? Morate da pokažete telo", rekao je Erdogan danas u obraćanju vođama turske vladajuće stranke.

Kurir.rs/agencije

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track