PENTAGON REKAO NE TRAMPU:  Odbili da grade pritvor za migrante! Napetost u administraciji sve veća!
Foto: Reuters / Delcia Lopez

odbili zahtev trampove administracije

PENTAGON REKAO NE TRAMPU: Odbili da grade pritvor za migrante! Napetost u administraciji sve veća!

Planeta -

Pentagon je odbio zahtev Trampove administracije da američka vojska izgradi objekte za pritvorene migrante kao deo nove politike na meksičkoj granici, saopštili su danas neimenovani američki zvaničnici.

Zvaničnici su rekli i da postoji napetost u administraciji u vezi upotrebe vojnih resursa radi jačeg obezbeđenja granice protiv ilegalnih migranata, preneo je Rojters.

Američka vojska je prošle sedmice saopštila da će više od 7.000 vojnika biti poslato na granicu sa Meksikom dok karavan sa migrantima iz centralnoameričkih zemalja polako napreduje ka američko-meksičkoj granici.

foto: Reuters / Delcia Lopez

Inače, stotine migranata iz karavana koji je pre nekoliko nedelja krenuo iz Centralne Amerike ka SAD stigle su u glavni grad Meksika. Više od 500 migranata smešteno je danas na stadion Hesus Martines u istočnom delu Meksiko Sitija, gde su dobili tople obroke i ćebad, navodi AP.

foto: EPA / Jose Mendez

Vlasti Meksiko Sitija pripremaju se da uskoro smeste 5.000 migranata na stadion koji ima 6.000 mesta za sedenje. Zvaničnici navode da migranti mogu tu da ostanu koliko god bude potrebno. Karavan s migrantima kreće se duže od tri nedelje kroz Meksiko ka granici sa SAD.

Kurir.rs / Tanjug, Beta

Foto: Reuters / Delcia Lopez

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track