HEROJSKI SE ODBRANILI! PROLAZNICI NAPALI TERORISTU U MELBURNU: Gađali ga stolicama, a jedan se u napadača zaleteo kolicima za kupovinu! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

pomogli policiji

HEROJSKI SE ODBRANILI! PROLAZNICI NAPALI TERORISTU U MELBURNU: Gađali ga stolicama, a jedan se u napadača zaleteo kolicima za kupovinu! (VIDEO)

Planeta -

Somalijski terorista je danas u Melburnu nožem izbo nekoliko ljudi u poslovnoj četvrti, posle čega ga je policija ubila. U napadu je ubijena jedna osoba, a dve su ranjene.

Pre napada nožem, napadač se automobilom zabio u tržni centar, a potom je zapalio vozilo u kome su se nalazile plinske boce.

foto: EPA

Zanimljivo je da su se s napadačem sukobili i prolaznici. Naime, nakon što je odjeknula eksplozija automobila, nekoliko prolaznika potrčalo je u pomoć policajcima.

Na više snimaka koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se kako se muškarac s velikim nožem u ruci zatrčava prema policajcima, koji su bili naoružani pendrecima, elektrošokerima i pištoljima. Na više snimaka vidi se kako policiji u obračunu s pomahnitalim teroristom pomažu i prolaznici.

Tako je jedan prolaznik uzeo metalna kolica iz prodavnice i s njima se zaleteo prema napadaču. Prolaznik se srušio na pod, ali je potom odmah ustao i opet primio kolica i s njima krenuo prema napadaču. U blizini se vidi i drugi prolaznik, koji je u vazduh digao stolicu. Drugi građani su pokušavali teroristu da gađaju razniraznim predmetima.

Napadač je potom potrčao preko ulice, pri čemu su ga pratila dva policajca i prolaznik s kolicima. Muškarac je opet gurnuo kolica prema teroristi koji je neumorno pokušavao da ubode policajca, posle čega ga drugi policajac upucao napadača.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja