NAJLUĐA TEORIJA O OBARANJU MH370: Otmičari provalili u kokpit, podavili putnike, a iza svega stoje RUSI (VIDEO)
Foto: Reuters

nečuveno

NAJLUĐA TEORIJA O OBARANJU MH370: Otmičari provalili u kokpit, podavili putnike, a iza svega stoje RUSI (VIDEO)

Planeta -

Stručnjak za avijaciju Džef Vajz tvrdi da su otmičari aviona MH370 provalili u kokpit, da bi zatim ispuštanjem vazduha iz aviona pogušili sve putnike.

Po njegovim rečima jako je teško kontrolisati 300 putnika da ostanu mirni. On smatrea da su otmičari imali pristup elektronskim sistema aviona i da su tak otključli vrata pilotske kabine.

Dokaz za to je da se transponder aviona koji i emituje njegov položaj ugašen kako se približavao vijetnamskom prostoru. Ipak, po podacima tog transpondera koji je navodno uključen kasnije je i oranizovana potraga.

Prema rečima jednog od rođaka putnika koji su poginuli na letu MH370, jedan od putnika je bio poznati haker koji je bio pod istragom.

Vajz svoju sumnju usmerava na ruski kosmodrom u Kazahstanu kao potencijalno mesto do koga su doleteli otmičari. Razlog za otmicu aviona po njegovom mišljenju je skretanje pažnje sa aneksije Krima.

Ovo je smao jedan od faantastičnih teorija koje se nude kao rešenja za obaranje malezijskig aviona na leti MH370.

Tako su tvrdili da je avion oboren namerno pa nešto kasnije da to nije slučaj. da su seksualne fantazije pilota uticale na njegovu odluku da obori avion.

Avion "Malezija erlajnza" MH370 koji je nestao pre četiri godine, upao je u vodu pri ogromnoj brzini. Ta informacija podgrejala je sumnje da u trenutku pada pilot nije bio za upravljačem.

Automatski signal dobijen iz aviona pokazuje da je letelica išla brzinom od 6.096 metara u minutu. Australijski Biro za bezbednost u saobraćaju je naveo da je nakon analize signala postalo jasno da pilot nije bio na svom mestu.

Avion na letu MH370, koji je putovao od Kuala Lumura do Pekinga, nestao je 8. marta 2014. U avionu je bilo 227 putnika i 12 članova posade.

Kurir.rs/Daily star

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track