Najnovije vesti

FRANCUZI SABOTIRALI TRAMPA I PUTINA: U poslednji čas promenili raspored sedenja na ručku, dva predsednika ipak uspela da razgovaraju (VIDEO)
Foto: Reuters

protokol

FRANCUZI SABOTIRALI TRAMPA I PUTINA: U poslednji čas promenili raspored sedenja na ručku, dva predsednika ipak uspela da razgovaraju (VIDEO)

Planeta

Raspored sedenja lidera na radnom doručku u Jelisejskoj palati povodom obeležavanja 100. godišnjice kraja Prvog svetskog rata bio je promenjen, tako da predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država nisu mogli da razgovaraju, izjavio je izvor u ruskoj delegaciji.

"Zaista je Jelisejska palata promenila raspored sedenja lidera za stolom pre početka radnog doručka. U konačnoj verziji, predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, sedeli su jedan nasuprot drugog i nisu imali priliku da detaljno razgovaraju", istakao je sagovornik.

Ovu informaciju potvrdio je i portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. Međutim, sam Putin je izjavio da je ipak uspeo da porazgovara sa svojim američkim kolegom.

Putin izjavio je danas da nije imao odvojen sastanak sa Trampom, ali da će se s njim sastati na marginama samita Grupe industrijski najrazvijenijih zemalja sveta i zemalja u razvoju (G20) u Argentini.

Putin je za televiziju RT rekao da su on i Tramp odlučili da "ne remete raspored" događaja u Parizu, na obeležavanju stogodišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu.

Upitan da li je uspeo da razgovara s Trampom u Parizu, Putin je rekao da jeste i ocenio taj razgovor kao "dobar", ne iznoseći pojedinosti.

Kuirir.rs/Sputnjik Srbija/Beta

Foto: Reuters

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...