NAJMLAĐA AMERIČKA KONGRESMENKA NA ULICI: Prva plata će tek u januaru, od čega da iznajmim stan u Vašingtonu?
Foto: Reuters

MUKE!

NAJMLAĐA AMERIČKA KONGRESMENKA NA ULICI: Prva plata će tek u januaru, od čega da iznajmim stan u Vašingtonu?

Planeta -

Aleksandrija Okasio-Kortez, demokrata iz Njujorka, uspela je da pobedi na izborima i postane najmlađa žena u američkom Kongresu, ali ne uspeva da iznajmi stan u Vašingtonu.

Aleksandrija se iz Njujorka seli u Vašington jer se tamo nalazi Kongres, a zvanično stupa na novu dužnost u Predstavničkom domu u januaru iduće godine i tada počinje da prima platu.

"Biću bez plate tri meseca pre nego što postanem član Kongresa. Kako da iznajmim stan? Te male stvari su veoma stvarne", izjadala se ona, ali ubrzo je poručila ljudima da ne brinu i da će se ona i njen partner već nekako snaći. U međuvremenu je shvatila da je život u Vašingtonu veoma skup, zbog čega obični ljudi ne traže posao u prestonici federacije..

"Naš politički sistem nije napravljen za obične ljude, ljude iz radničke klase koji bi vodili zemlju", tvitovala je ona. Kad smo već kod toga: garsonjera u Bronksu košta 1.764 dolara mesečno, a u Vašintonu 1.996 dolara.

Inače, Aleksandrija nije uzela ni dolara donacija za kampanju, koja ju je koštala 194.000 dolara. Poređenja radi, njen protivkandidat, Džo Krouli, potrošio je 3,4 miliona dolara.

Kurir.rs/CNN/Independent

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track