KANAĐANI PRESUŠALI SNIMKE KAŠOGIJEVOG UBISTVA:  Trudo je prvi zapadni lider koji je progovorio o audio-zapisima koje su im Turci dali!
Foto: AP / Ian Langsdon / Pool

obaveštajne službe tesno sarađuju

KANAĐANI PRESUŠALI SNIMKE KAŠOGIJEVOG UBISTVA: Trudo je prvi zapadni lider koji je progovorio o audio-zapisima koje su im Turci dali!

Planeta -

Kanadski premijer Džastin Trudo je prvi zapadni lider koji je objavio da su obaveštajne agencije njegove zemlje preslušale audio-zapise ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Trudo je u Parizu rekao da on lično nije preslušao snimke, niti je izneo detalje šta je na njima zabeleženo, preneo je AP.

"Kanadska obaveštajna služba veoma blisko sarađuje po tom pitanju sa turskom obaveštajnom službom i Kanada je u potpunosti informisana o tome šta je Turska podelila. Pre nekoliko nedelja razgovarao sam sa Erdoganom, a i ovde u Parizu smo na kratko razgovarali i ja sam mu zahvalio na snazi da odgovori na situaciju oko Kašogija", rekao je Trudo, navodi Rojters.

foto: AP / Ian Langsdon / Pool

Predsednik Turske Režep Tajip Erdogan je pre dva dana izjavio da su zvaničnici iz Saudijske Arabije, SAD, Nemačke, Francuske i Velike Britanije preslušali audio-snimke u vezi sa ubistvom novinara Džamala Kašogija koje im je Turska dala.

"Dali smo snimke. Dali smo ih Saudijskoj Arabiji, Amerikancima, Nemcima, Francuzima i Britancima, svima njima. Oni su preslušali sve razgovore. Znaju", rekao je Erdogan.

foto: AP

Kašogi je ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra, ali njegovo telo nije pronađeno.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Ian Langsdon / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track