MASAKRIRALI 8 ČLANOVA DRUGE PORODICE: Uhapšena familija ubica koja je BEŽALA POLICIJI 2 I PO GODINE! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP / John Minchillo

sve žrtve overILI u glavu

MASAKRIRALI 8 ČLANOVA DRUGE PORODICE: Uhapšena familija ubica koja je BEŽALA POLICIJI 2 I PO GODINE! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Čak osam osoba, od 16 do 44 godine, pronađeno je mrtvo u četiri različite kuće na jednoj farmi marihuane u Ohaju, zbog čega je uhapšena četvoročlana porodica.

Tela su pronađena 2016. godine, a uhapšeni su roditelji Džordž Bili Vagner (47) i Anđela Vagner (48), zajedno sa svojim sinovima, Džordžom (27) i Edvardom Džejkom (26). Optuženi su zbog ubistva, planiranja zločina, ali i za druge prekršaje poput korupcije, prikrivanja dokaza i ometanja pravosuđa.

foto: AP / Ohio Attorney Generals office

Džejk je bio bivši dečko jedne od žrtava, 19-godišnje Hane Roden, sa kojom je u to vreme delio starateljstvo nad njihovom ćerkom. Hana je pronađena mrtva u krevetu sa svojom četiri dana starom bebom. Novorođenče je preživelo, kao i još dvoje dece na farmi (jedno staro 6 meseci a drugo tri godine).

foto: AP / Ohio Attorney Generals office

"Istraga je pokazala da je su optuženi pratili navike i svakodnevnu rutinu svojih žrtava. Njihovi domovi su im bili poznati, a znali su i gde spavaju', rekao je tužilac i dodao da je ovaj slučaj povezan i s opsesijom oko starateljstva nad decom.

Utvrđeno je da je svaka od žrtvi preminula od rane od metka, a jedna od žrtava je upucana čak devet puta. Obdukcija je pokazala i da su se žrtve pre ubistva borile sa napadačima.

Na tri od četiri mesta zločina je otkrivena marihuana. Tužitlac je ova ubistva opisao kao unapred planirane egzekucije.

Kada je tužilac prošle godine pozvao javnost da daju informacije o porodici Vagner, oni su tvrdili da su oni žrtve, dok su prave ubice "negde i bekstvu".

"Jedva čekamo dan kada će se otkriti i uhapsiti pravi krivci za ovu strašnu tragediju. I Vagneri se nadaju da će narednih meseci biti poznate sve činjenice", rekao je nakon haspšenje njihov advokat Džon Klark.

Ubijeni su Kenet Roden (44), Kristofer Roden (40), Dejna Roden (37) Klerens Frenki Roden (20), Kristofer Roden Džunior (16), 19-godišnja Hana Mej Roden, 20-godišnja Hana Gili, i 38-godišnji Geri Roden.

U vreme ubistva, porodica Vagner je živela u Ohaju, ali nakon toga su se preselili na Aljasku. Zbog sumnje za prikrivanje ovog masakra, uhapene su i majke Bilija i Anđele Vagner.

Kurir.rs / Independent

Foto: AP / John Minchillo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track