PRVI SNIMAK UKRAJINSKIH RATNIH BRODOVA KOJE SU ZAPLENILI RUSI: Usidreni u luci Kerč, pogledajte u kakvom su stanju (VIDEO)
Foto: PRintscren/ Youtube

POSLE DRAME U CRNOM MORU

PRVI SNIMAK UKRAJINSKIH RATNIH BRODOVA KOJE SU ZAPLENILI RUSI: Usidreni u luci Kerč, pogledajte u kakvom su stanju (VIDEO)

Planeta -

Televizija RT snimila je pristanište obalske straže na Krimu u kojem se nalaze brodovi ukrajinske ratne mornarice, koje je zadržala Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

Ukrajinski brodovi ostaće u luci Kerč, javio je dopisnik ruske agencije TASS.

Plovila su pokrivena kamuflažnom mrežom, a na njima nema znakova ozbiljnije štete, osim manjeg oštećenja na vučnom brodu "Jani Kapu"

Rusija je danas otvorila moreuz Kerč u blizini Krima, nakon što je ruska obalska straža u nedelju zaplenila tri ukrajinska broda u Crnom moru kod Krima i upotrebila oružje kako bi ih prisilila da se zaustave.

Rusija je blokirala moreuz Kerč u nedelju i zaplenila dva ukrajinska artiljerijska broda i jedan tegljač za koje je navela da je nezakonito ušao u ruske teritorijalne vode.

Rojtersov svedok sa lica mesta javlja da se brodovi nalaze u luci Kerč i da na njima nema tragova oštećenja i da se u njihovoj blizini nalaze ljudi u uniformama mornarice.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track