ŠOK! DONBAS OČEKUJE NAPAD HEMIJSKIM ORUŽJEM: Dramatično upozorenje DNR! Ukrajina se mesecima priprema za RAT! (VIDEO)
Foto: YT screenshot

zaoštravanje

ŠOK! DONBAS OČEKUJE NAPAD HEMIJSKIM ORUŽJEM: Dramatično upozorenje DNR! Ukrajina se mesecima priprema za RAT! (VIDEO)

Planeta -

Vlasti u Donjecku primetile su jačanje ukrajinskih oružanih formacija duž cele linije kontakta nakon pogoršavanja situacije u Kerčkom moreuzu, tvrdi šef pres službe Kancelarije narodne milicije DNR Danijel Bezsonov.

"Komandatima sektora Istok i Sever naređeno je da ojačaju prednji deo odbrane tako što su pojačali čuvanje skladišta municije", istakao je on. "Vidimo jačanje grupacije ukrajinskih trupa duž cele linije kontakta. Pored toga, prema podacima naše obaveštajne službe, sve jedinice i jedinice oružanih formacija Ukrajine prebačene na najviše nivo borbene gotovosti. "

Prema Bezsonovu, operacija Ukrajine u zoni je pripremljena unapred - već u oktobru vojno rukovodstvo je sprovelo izviđanje priobalne zone na području Mariopolja.

Na očekivani Ukrajinski udar na DNR upozorio je i Aleksandar Lukaševič stralni predstavnik Rusije pri OEBS. Po njemu ukrajinske snage pripremaju u Donbasu provokaciju sa korišćenjem hemijskog oružja uz učešće zapadnih specijalnih službi

On je podsetio da je ukrajinska vojska dopremila do linije razgraničenja raketne komplekse "Buk“, S-300, RS30 "Grad“ i „Uragan“, kao i da je intenzivirala gađanje naseljenih mesta u Donbasu.

Ukrajinska vojska sinoć je započela masovni napad na stambene četvrti Donjecke narodne republike.

Napad je počeo oko 22.30 časova po lokalnom vremenu iz različitog naoružanja, između ostalog i iz teške artiljerije. Očekuje se da će Moskva žestoko odgovoriti. Tenzija između dve zemlje porasla je posle jučerašnjeg incidenta kod Krima.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija/News Front

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track