VEĆ 30 GODINA ŽIVI SAM NA PUSTOM OSTRVU: Sada država želi da ga izbaci sa rajskog mesta, a ovo je njegova neobična priča! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

usamljenik

VEĆ 30 GODINA ŽIVI SAM NA PUSTOM OSTRVU: Sada država želi da ga izbaci sa rajskog mesta, a ovo je njegova neobična priča! (VIDEO)

Planeta -

Italijana Maura Morandija koji skoro 30 godina živi sam na napuštenom ostrvu blizu Sardinije, vlasti hoće u januaru da izbace.

Morandi (79) je nezvanični čuvar i turistički vodič na ostrvcetu Budeliju, delu arhipelaga La Madalena između Sardinije i Korzike, poznatom po ružičastoj plaži.

Bivši učitelj fizičkog, koga javnost naziva modernim Robinzonom Krusoom, iskrcao se na ostrvo 1989. sa tri prijatelja i partnerkom dok je bio na putu za Polineziju.

"Želeo sam da pobegnem od ovog društva koje ne volim i odem na napušteno ostrvo u Polineziji, ali sam svoju Polineziju pronašao ovde", rekao je Morandi.

U početku, on i njegovo društvo su preuzeli posao dotadašnjeg čuvara ostrva. Njegova partnerka i dva prijatelja uskoro su se vratili kući dok je treći prijatelj ostao i preminuo 1993.

foto: Youtube/Printscreen

2014. godine Budeli je postao deo nacionalnog parka La Madalena i njegova uprava najavila je da će srušiti ono što je Morandi nadogradio na svoj dom.

"U januaru ćemo od njega tražiti da ode", kazao je predsednik uprave parka Fabricio Fonesu.

foto: Youtube/Printscreen

"Probaćemo da pronađemo neki način saradnje s njim u budućnosti", dodao je.

Morandi je na Fejsbuku napisao da nije dobio nikakvo obaveštenje o deložaciji, ali je jasno poručio da nema nameru da se vrati u rodnu Modenu.

"Gubiti vreme igrajući karte u kafiću ili kuglajući? To nije za mene", rekao je.

Kurir.rs/Telegraph.co.uk

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja