NOV ŠOKANTNI SNIMAK VRŠNJAČKOG NASILJA U ŠKOLI: Brutalno napali i davili dečaka izbeglicu iz Sirije, a onda nasrnuli na njegovu sestru koja je već SEKLA VENE zbog maltretiranja! (VIDEO)
Foto: printskreen YT

bahati tinejdžeri

NOV ŠOKANTNI SNIMAK VRŠNJAČKOG NASILJA U ŠKOLI: Brutalno napali i davili dečaka izbeglicu iz Sirije, a onda nasrnuli na njegovu sestru koja je već SEKLA VENE zbog maltretiranja! (VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama se pojavio se novi snimak vršnjačkog nasilja na kom se vidi kako dve učenice u školi napadaju devojčicu izbeglicu iz Sirije, inače sestru dečaka koji je istog dana bio brutalno napadnut.

Na snimku se vidi kako jedna devojčica sa leđa iz sve snage gura Sirijku, a zatim druga počinje da je juri po travi i obara je na zemlju gde joj cepaju hidžab. Njen brat je ranije istog dana napadnut na fudbalskom terenu škole u Hadersfildu. Na snimku se vidi kako grupa tinejdžera ide ka Džamalu kome je jedna ruka u zavoju, a zatim ga jedna od njih udara glavom i hvata za vrat.

"Udaviću te", čuje se kako viče napadač koji zatim obara dečaka na zemlju i gura mu flašu sa vodom u usta i poliva ga po licu.

" Upoznati smo sa napadima u srednjoj školi i u kontaktu smo sa porodicom dečaka i devojčice i nastavljamo istragu", rekli su u policiji u Zapadnom Jorkšitu i saopštila da će protiv jednog 16-godišnjak biti podignuta optužnica.

Kako piše "Dejli mejl", devojčica je i već bila žrtva vršnjačkog nasilja zbog čega je pokušala da se ubije isekavši vene komadom stakla. Ona je sa bratom i porodicom pobegli iz Homsa u Siriji i kao izbeglice žive u Velikoj Britaniji.

Advokat porodice je rekao da su dečak i devojčica često bili žrtve maltretiranja i da je porodica zato kontaktirala i policiju i lokalne vlasti.

" Istražujemo ovaj slučaj otkako nas je porodica kontaktirala. Dečak i njegova sestra su zlostavljani zbog čega smo odlučili da kontaktiramo i lokalne vlasti. Istog dana kada je video postao viralan, napadnuta je njegova sestra. Neko joj je skinuo i pocepao maramu. To se desilo uprkos našim žalbama školi na zlostavljanje", rekao je advokat Mohamed Akundži.

Istovremeno, pokrenuta je i kampanja za podršku napadnutom dečaku, a do sada je prikupljeno 161.000 dolara.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track