HIPNOZA, KONTROLA UMA I SERUMI ISTINE: Otkriveni tajni eksperimenti CIA u Hladnom ratu! JEZIVO!
Foto: Profimedia

PROCURILI DETALJI

HIPNOZA, KONTROLA UMA I SERUMI ISTINE: Otkriveni tajni eksperimenti CIA u Hladnom ratu! JEZIVO!

Planeta -

Poznati lovac na vladine tajne objavio je nova dokumenta sa detaljima eksperimenata koje je CIA sprovodila tokom Hladnog rata, a koji podrazumevaju "modifikaciju ponašanja". Eksperimenti koji su rangirani od samo bizarnih do onih od kojih se prevrće stomak, otkriveni su na osnovu Zakonom o slobodnom pristupu informacijama.

Dokumenti su objavljeni na "Blek Voltu," sajtu koji objavljuje vladine dokumene o paranormalnom, NLO i eksperimentima kontrole uma. Na njemu se može naći materijal za desetak novih sezona serije "Dosije X".

Dok sajt izgleda kao sporedna internet zajednica koja se upušta u paranoidne klišee, ona je takođe i najveći magacin ove vrste, sa preko 2.000.000 stranica informacija. Oko 800 stranica klasifikovanih informacija objavljenih u novembru zadržano je od prethodno otkrivenih dokumenata iz perioda od 2014. do 2016. godine.

Najnoviji dokumenti, ako se utvrdi da su verodostojni, predstavljaće, bez presedana, uznemirujuće rezultate pokušaja CIA da razvije tehnike kontrole uma i serume istine, kao deo svog projekta "MKultra", za koji je agencija priznala da je tajno trajao do 1973. godine. Otkrića uključuju i dokumente o "uspešan" napor za stvaranje 6 pasa koji bi "poštovali" komplet osnovnih zapovesti i kod udaljene kontrole krajem 1960-ih.

Ostali dokumenti su skoro izvesno o "samoimplementiranju", kao jedan iz 1956. godine u kome autor navodi da eksperimenti modifikacije ponašanja, koji bi normalno bili smatrani "previše opasnim, šokantnim i neobičnim za rutinsko testiranje, za nas bi bili od interesa".

Jedan drugi dokument koji zadire u centar opisa, jeste plan za testiranje eksperimentalnih droga, koje treba da razviju popustljivost i pasivnost na pacijentima iz zatvorskih bolnica, da bi se tada izvršilo "saslušanje".

Šta bi moglo da znači "ispitivanje" objašnjeno je kao: "fizičko", "psihološko" i "mehaničko" mučenje kako bi se podstaklo povinovanje "individue koja ne sarađuje".

Neki od eksperimenata koji su sprovedeni su prilično daleko od strogo naučnog, čak i u grotesknom Frankenštajnovom obliku. Na primer, vojna primene hipnoze izgleda da je bila prioritet za neke ljude koji su radili na projektu.

Osnivač sajta, 37-godišnji Džon Grinvald Mlađi više od 20 godina pravi TV emisije o paranormalnim aktivnostima.

Kurir.rs/ RT

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track