ZBOG NJEGA JE OPRA IŠLA U BRAZIL! Čuveni duhovni iscelitelj optužen za SILOVANJE! Žoao od Boga govorio ženama da im daje svoju energiju, a davao im... (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia, Printscreen YouTube

SKANDAL!

ZBOG NJEGA JE OPRA IŠLA U BRAZIL! Čuveni duhovni iscelitelj optužen za SILOVANJE! Žoao od Boga govorio ženama da im daje svoju energiju, a davao im... (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Desetak žena doputovalo je u Brazil da optuži poznatog tog samoproglašenog duhovnog iscelitelja da ih je seksualno zlostavljao dok su boravile u njegovoj klinici.

Žoao Teišeira de Farija (76), poznat kao Žoao od Boga (Joao de Deus), radi i živi u gradiću Abadijaniji, ali ima sledbenike širom sveta.

foto: Profimedia

Holandska fotografkinja Zahira Leneke Maus izjavila je za televiziju Globo da ju je Žoao izmanipulisao i naveo na seksi ponašanje, a onda je silovao.

Farija je "oštro odbacio" te optužbe. U saopštenju iz njegove kancelarije navodi se da on koristi svoje moći da leči hiljade ljudi i da "žestoko odbacuje optužbe o nelegalnoj praksi tokom tretmana".

Međutim, devet Brazilki, koje su želele da ostanu anonimne, takođe ga optužuje da ih je seksualno zlostavljao pod izgovorom da im "prebacuje svoju pročišćavajuću energiju". Tvrde i da ih je prisiljavao na masturbaciju i oralni seks i da je tvrdio da je to jedini način da ih izleči. Zbog toga su neke od njih morale da uzimaju lekove protiv depresije.

List O Globo tvrdi da je razgovarao sa dve Farijine žrtve. Obe su bile u tridesetim godinama kada je zlostavljanje počelo u njegovoj "spiritualnoj bolnici", a sve se dešavalo od 2010. godine naovamo.

1 / 12 Foto: Printscreen YouTube

Inače, Farija uopšte nije lekar i čak je bio u zatvoru zato što je radio bez licence.

Farija trvdi da duhovi više od trideset doktora i drugih entiteta mogu da uđu u njegovo telo i pomognu mu pri lečenju bolesnika. Koliko je popularan ne samo u Južnoj Americi, nego i u SAD, Evropi i Australiji, govori činjenica da je američka TV zvezda Opra Vinfri 2013. došla u Brazil da ga upozna i da vidi kako izgledaju "psihičke operacije" na njegovoj klinici.

Kurir.rs/BBC

Foto: Profimedia/Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja