ŽESTOK OBRAČUN JUNKERA I MEJEVE: Predsednik EK upotrebio nepristojnu reč, britanska premijerka žustro reagovala (VIDEO)
Foto: EPA, Reuters

nediplomatski

ŽESTOK OBRAČUN JUNKERA I MEJEVE: Predsednik EK upotrebio nepristojnu reč, britanska premijerka žustro reagovala (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker žestoko je kritikovao britansku premijerku Terezu Mej na drugom danu samita EU u Briselu.

Njih dvoje su snimljeni u žustroj raspravi, a Junker je navodno rekao da je potpuno "nebulozno" šta zapravo Velika Britanija traži od EU. "Želimo da znamo šta naši britanski prijatelji traže od nas. Nalazimo se u debati koja je ponekad nebulozna i neprecizna", rekao je Junker.

Ta Junkerova izjava je vidno iznervirala britansku premijerku koja je nije dobro razumela. "Kako ste me nazvali? Nazvali ste me nebuloznom", rekla je Mej ljutito. Iako se na snimku objavljenom na Tviteru ne čuju njihove reči, njih su preneli eksperti za čitanje sa usana.

Junker joj je rekao da nije to rekao, a ona je insistirala: "Da, jeste!". Zatim su nastavili da se raspravljaju, a Junker je spustio ruku na njeno rame, dok je pokušavao da je umiri.

Tereza Mej je kasnije novinarima rekla da su imali oštru raspravu, ali je rekla da je ono što je ona imala da kaže bilo "kristalno jasno". Ona je rekla da je Junker iskoristio izraz "nebulozno" misleći uopšteno na debatu o Bregzitu, a ne na nju lično, kako je isprva mislila i dodala da joj je on to i objasnio.

Mej u Briselu pokušava da od lidera EU dobije dodatna uveravanja kako bi svoj sporazum za Bregzit mogla da progura u britanskom parlamentu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track