TRAMP PROZIVA DRUŠTVENE MREŽE: Toliko su pristrasni prema demokratama da je to smešno!
Foto: AP / Evan Vucci

FEJBUK, TVITER I GUGL

TRAMP PROZIVA DRUŠTVENE MREŽE: Toliko su pristrasni prema demokratama da je to smešno!

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je danas optužio internet gigante da su pristrasni u korist njegovih suparnika demokrata.

"Fejsbuk, Tviter i Gugl su toliko pristrasni prema demokratama to je smešno", napisao je Tramp u Tviter poruci nedelju dana posle svedočenja šefa Gugla Sundara Pičaja pred američkim Kongresom, kada je snažno odbacio te optužbe.

Tramp se posebno obrušio na Tviter koji, prema njegovim rečima, otežava da se prati njegov nalog @realDonaldTrump koji ima više od 56 miliona pratilaca.

"Povukli su brojna imena i jako usporili nivo i brzinu povećanja pratilaca", napisao je Tramp.

Američki predsednik i još neki republikanci redovno kritikuju velike internet firme poslednjih meseci i osuđuju ih za pristrasnost, bez davanja dokaza.

Iako su se vođe tih tehnoloških grupa u velikoj meri istorijski više simpatisali demokrate malo toga ukazuje da, na primer Gugl iz političkih razloga iskrivljuje rezultate pretrage, navode tehnološki stručnjaci.

U svedočenju pred Predstavničkim domom američkog Kongresa Pičaj se stalno protivio ideji da bi njegova grupa mogla da bude politički pristrasna ponavljajući, više puta, da Gugl ne nudi informacije kojim se daje prednost nekoj grupi ili ideji.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Evan Vucci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track