KRVAVI DOČEK NOVE GODINE: U  Mančesteru islamista izbo tri osobe, u Tokiju manijak kolima uleteo na slavlje! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: YT Screenshot

horor

KRVAVI DOČEK NOVE GODINE: U Mančesteru islamista izbo tri osobe, u Tokiju manijak kolima uleteo na slavlje! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Devet osoba je povređeno u Tokiju gde je vozilo namerno naletelo na ljude koji su se okupili za doček Nove godine u jednoj prometnoj ulici, saopštila je danas japanska policija.

Japanska televizija prenela da je uhapšeni rekao policiji da je delovao "kao odgovor na smrtnu kaznu", ne navodeći druge detalje.

Kusakabe je povredio devet osoba na ulici koja je bila zatvorena za saobraćaj zbog proslave.

Incident se dogodio u delu grada poznatom po turistima i obožavaocima mode i pop kulture koji se tu okupljaju.

Napadač koji je sinoć na Viktorija stanici u Mančesteru izbo troje ljudi, uzvikivao je "Alahu ekbar", dok ga je policija privodila, pokazuje video koji je slučajni prolaznik snimio putem aplikacije Snepčet. Incident se dogodio u novogodišnjoj noći, a snimak pokazuje kako muškarac u beloj majici uzvikuje "Bog je najveći" na arapskom, dok mu policija ruke drži iza leđa.

Dvoje ljudi, muškarac i žena, kao i radnik na stanici su odvezeni u bolnicu sa ubodnim ranama, nakon što ih je ovaj napadač izvo na stanici. Njihove povrede vode se kao "veoma ozbiljne".

Svedoci su opisali da je "krvi i vrištanja bilo na sve strane" i da su ljudi bežali glavom bez obzira kada je, još uvek neidentifikovani, napadač počeo da "vitla nožem". " Prišao mi je, pogledao sam dole i video kako drži dugi krvavi kuhinjski nož u ruci", opisao je Sem Klak, jedan od očevidaca u Mančesteru.

On je čuo i razgovor policajaca sa uhapšenim. Rekao im je: "Dok god budete bombardovali druge zemlje, ovakva s*anja će se dešavati", opisao je on. On je takođe čuo kada je napadač dozvao Alaha.

Kurir.rs/Tanjug/Beta/Mirror

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track