POGUBLJEN KINESKI DŽEK TRBOSEK: Silovao do smrti devojke, vadio im utrobe, sekao šake i genitalije! SERIJSKOG UBICU (54) lovili decenijama!
Foto: Profimedia

smrtna kazna

POGUBLJEN KINESKI DŽEK TRBOSEK: Silovao do smrti devojke, vadio im utrobe, sekao šake i genitalije! SERIJSKOG UBICU (54) lovili decenijama!

Planeta -

Smrtna kazna stigla je jutros serijskog ubicu poznatog kao kineski Džek Trbosek, 30 godina nakon prvog izvršenom monstruoznog zločina.

Gao Čengjong (54), koji je ubio 11 žena, pogubljen je jutross, što je potvrdio sud u Baijinu, u pokrajini Gansu na severozapadu zemlje, koji ga je osudio na smrt u martu prošle godine.

Kineski Trbosek je pljačkao, silovao i ubio 11 žena u periodu od 1988. i 2002. u Gansu i susednom regionu, a policija ga je lovila godinama.

Ubica je ciljao mlade žene i devojke koje je često silovao do smrti, a potom sakatio njihova tela. Kako je rečeno na sudu, pored vađenja utrobe, ubice je žrtvama odsecao šake, uši i genitalije. Često je, kako se navodi, ciljao žene koje su nosile crveno.

Monstrumova najmalađa žrtva imala je samo 8 godina.

"Njegovo ponašanje je bilo u cilju da zadovolji svoje izopačene, perverzne potrebe da osramoti i obeščasti svoje žrtve", napisao je sud u obraloženju.

Svojevremeno je za informaciju o njemu policija nudila nagradu od 30.000 dolara.

"Osumnjičeni je perverzne seksualnosti i mrzi žene" stajalo je u objašnjenju policije pri raspisivanju nagrade za njegovo hvatanje 2004. godine.

Prvi trag koji je vodio do njega bila je analiza DNK njegovog rođaka povodom jednog drugog, manjeg zločina. Tada su došli do zaključka da je surovi ubica kojeg love već 28 godina povezan s njim. Kasnije je uhapšen u svojoj prodavnici.

Kurir.rs / ABC.net

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track