PROKLETSTVO PREVELIKE PAMETI: Ima koeficijent inteligencije 400, diplomirao sa 11 godina, a sada ŽIVI KAO ZANATLJIJA
Foto: CBS Printscreen

surovo

PROKLETSTVO PREVELIKE PAMETI: Ima koeficijent inteligencije 400, diplomirao sa 11 godina, a sada ŽIVI KAO ZANATLJIJA

Planeta -

Adragon de Meljo diplomirao je na Univerzitetu u Kaliforniji sa 11 godina, ima koeficijent inteligencije 400 i plan njegovog oca je bio da dobije Nobelovu nagradu do svog 16. rođendana.

Svom ocu može da se zahvali, ili da ga okrivi, za svoj uspeh i ambicije. Agustin de Medo, Adragonov otac, je opsesivno je pristiskao svog sina kako bi uspeo u svojoj nameri. "Snovi o kojima ljudi slušaju, o dobijanju Nobelove nagrade i doktoratu, uglavnom su od mog oca. Te stvari meni nisu bile bitne", rekao je jednom Adragon za televiziju CBS.

Sa 11 godina je završio računarsku matematiku i godinama je bio najmlađi čovek koji je završio fakultet u istoriji SAD. Adragon je znao ceo alfabet sa 2 godine, a do treće je naučio da čita i piše. Njegovi roditelji su se razveli 1988. godine i nakon kratkog perioda boravka u hraniteljskoj porodici, živeo je sa majkom, Keti Gan.

Iako je završio fakultet, upisao je srednju školu pod drugim imenom. Kaže da se tada osećao prijatno jer niko nije znao ko je. Nakon što mu je otac preminuo od raka bešike, Adragon se zaposlio u poznatoj kompaniji za opremanje kuća i stanova, Houm Depo kao moler poslovnih prostora.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: CBS screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track