Najnovije vesti

ORBAN OBJASNIO: Makron je vođa promigrantskih snaga Evrope i zato mi je dužnost da mu se suprotstavim! Ništa lično!
Foto: EPA

DRŽAVNA POSLA

ORBAN OBJASNIO: Makron je vođa promigrantskih snaga Evrope i zato mi je dužnost da mu se suprotstavim! Ništa lično!

Planeta

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da je predsednik Francuske Emanuel Makron vođom promigrantskih snaga Evrope i da stoga oseća dužnost da mu se suprotstavi.

"Nema sumnje da je Emanuel Makron važna figura, štaviše vođa promigrantskih snaga. To nije ništa lično, već pitanje budućnosti naših zemalja. Ukoliko se u Evropi bude materijalizovalo to što on želi u pogledu migracije, to bi bilo loše po Mađarsku, zbog toga moram da se borim protiv njega", rekao je Orban na konferenciji za medije.

On je prethodno rekao da bi voleo da vidi da antimigrantske stranke prvo ostvare većinu na izborima za Evropski parlament zakazanim za maj ove godine, što bi, smatra, vodilo sličnim promenama i u izvršnoj vlasti Evropske unije.

"Prvi cilj Mađarske jeste da osigura antimigrantsku većinu u Evropskom parlamentu, nakon toga u Evropskoj komisiji i potom, kako se na nacionalnim izborima bude menjao 'politički pejzaž' kontinenta, i Evropskog saveta, gde nacionalni lideri donose najvažnije odluke u ime EU", kazao je Orban.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...