Najnovije vesti

UZBUNA U SIBIRU ZBOG DVE DEVOJČICE (5): Pobegle iz vrtića na -45 da iznenade mame i tate! Roditelji poludeli, evo kako su spasene! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/ Наталья Ошлокова

ŠTA DETE MOŽE DA SMISLI...

UZBUNA U SIBIRU ZBOG DVE DEVOJČICE (5): Pobegle iz vrtića na -45 da iznenade mame i tate! Roditelji poludeli, evo kako su spasene! (VIDEO)

Planeta

JAKUTSK - Dve petogodišnje devojčice neprimećeno su pobegle iz vrtića u Sibiru na 45 stepeni Celzijusa ispod nule jer su htele da odu kući i iznenade roditelje.

 

Ovaj slučaj, koji zahvaljujući Bogu nije postao tragičan jer su devojčice na vreme pronađene i spasene smrti od smrzavanja, dogodio se 17. januara u obdaništu "Tulukčan" u selu Namci. Too je bio jedan od najhladnijih dana u godini.

Bezbednosne kamere su snimile trenutak kada su se devojčice iskrale iz vrtića. Jedna od njih je ponela plišanu igračku, a druga nije imala rukavice.

 

Jedna mala begunica, Lena, trenutno je u bolnici u Jakutsku jer ima promrzline tri prsta, objavili su lokalni mediji. Njena majka Evdokija Kutukova je primetila da joj je kćerka nestala kada je došla po nju u vrtić i videla da joj nema jakne. 

Odmah je digla uzbunu i ubrzo je utvrđeno da u vrtiću nije ni Lenina najbolja drugarica, čije ime nije objavljeno. Kutukova je navela da ju je onda pozvao deda i rekao da je Lena upravo stigla kući, sama, uplakana i promrzla. Njen muž je naveo da je Leni neka nepoznata osoba dala šal koji joj je pomogao.

 

Druga devojčica, čije ime nije sapšteno, izgubila se na putu do kuće i pronađena je sat kasnije. Ona je doživela stanje hipotermije, ali je puštena kući kada su je pregledali doktori.

 

U vezi sa ovim slučajem pokrenuta je istraga.

 

Kurir.rs/Tanjug/Yakutsk.sm-news

Foto: Printscreen YouTube/ Наталья Ошлокова

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...