AMERI OPTUŽILI RUSE DA BLEFIRAJU, ŠTA ĆE SADA DA KAŽU: Procurio snimak ruskog oružja budućnosti, teškog stelt drona Ohotnik! (VIDEO)
Foto: printscreen Tweet/YT

ne šale se

AMERI OPTUŽILI RUSE DA BLEFIRAJU, ŠTA ĆE SADA DA KAŽU: Procurio snimak ruskog oružja budućnosti, teškog stelt drona Ohotnik! (VIDEO)

Planeta -

Na internetu se pojavila prva fotografija na kojoj se verovatno nalazi ruska teška udarna bespilotna letelica „Ohotnik“, prenosi Rosijska gazeta.

Iako su Amerikanci tvrdili da Rusi blefiraju kada govore o skorom uvođenju teške besiplotne letelice "Ohotnik" u naoružanje svoje armije na Tviteru se pojavila fotografija .

List prenosi da je krilata mašina sa specijalnim senzorima, konstruisana po šemi „letećeg krila“ verovatno fotografisana na jednom od aerodroma. U komentarima fotografije na Tviteru primećeno je da je ruski „Ohotnik“ sličan američkoj palubnoj bespilotnoj letelici H-47V.

Kako prenosi američki list Drajv, pozivajući se na otvorene izvore na mreži, neki ruski lovci pete generacije Su-57 već su imali konture „Ohotnika“.

U decembru 2018. godine, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko izjavio je da će prvi let bespilotne letelice biti održan u proleće 2019. godine.

U julu je bespilotna letelica proglašena prototipom ruskog lovca šeste generacije, a u junu 2018. godine prvi put je izašla pod otvoreno nebo.

Informacije o konstruisanju „Ohotnika“ pojavile su se 2012. godine, kada se tvrdilo da su za stvaranje udarne bespilotne letelice težine do 20 tona zadužene kompanije „Suhoj“ i „MiG“.

Dizajn letelice podrazumeva opremanje po modularnoj šemi koja će omogućiti promenu tereta u zavisnosti od vrste borbene misije.

Maksimalna brzina letelice procenjuje se na 1.000 kilometara na sat. Letelica će biti uveedna u redove ratne avijacije do 2020. godine. Budžet za projekat procenjuje se na 1,6 milijardi rubalja.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen Tweet/YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja