ZAHAROVA PROVALILA  MISTERIOZNU BELEŠKU: Evo zašto je Bolton zapisao da treba poslati vojnike baš u Kolumbiju
Foto: AP

JAK RAZLOG

ZAHAROVA PROVALILA MISTERIOZNU BELEŠKU: Evo zašto je Bolton zapisao da treba poslati vojnike baš u Kolumbiju

Planeta -

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući belešku u notesu savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona o slanju vojnika u Kolumbiju, podsetila da se destabilizacija situacije u Venecueli odvija upravo sa teritorije Kolumbije.

Zaharova je istakla da su o mogućnosti vojne intervencije Sjedinjenih Američkih Država u Venecueli "sa različitim stepenom drskosti" nagoveštavali mnogi u Vašingtonu: od predsednika do predstavnika njegove administracije.

"Televizija En-Bi-Si je, pozivajući se na trojicu visokih zvaničnika Pentagona, danas saopštila da američka vojna komanda ne šalje trupe u Kolumbiju ili Venecuelu. Prema rečima sagovornika televizije, SAD ne prebacuju vojno osoblje ni vojnu tehniku u te zemlje", navodi se u saopštenju portparolke na njenoj stranici na Fejsbuku.

foto: Profimedia

Zasad nema zvaničnih komentara, "ali ne gubimo nadu", dodala je ona.

"Da vas podsetim da se ’povratak demokratije‘ u Venecuelu ili, nazivajući stvari pravim imenom, destabilizacija situacije u ovoj zemlji sprovodi upravo sa teritorije Kolumbije. A šta je sa nemešanjem u unutrašnje poslove od izbora do sajber bezbednosti, zbog kojih je Zapad kolektivno toliko zabrinut poslednjih godina, pitate vi. Pa tako nekako", zapazila je Zaharova.

Bolton je u ponedeljak održao konferenciju za štampu o sankcijama protiv Venecuele. Nije govorio o američkom vojnom angažmanu, ali je novinarima pokazao belešku "5.000 vojnika u Kolumbiju" u svojoj beležnici.

Američki predsednik Donald Tramp je 2017. godine nagoveštavao o mogućnosti američke vojne intervencije u Venecueli. Predstavnici američke administracije u poslednje vreme govore da se za Venecuelu „razmatraju sve varijante dejstava“.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track