Najnovije vesti

RUSIJA SPREMNA ZA RAT 6. GENERACIJE: Američki mediji konstatuju - rezultat sukoba biće NAŠA KAPITULACIJA (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

otvoreno

RUSIJA SPREMNA ZA RAT 6. GENERACIJE: Američki mediji konstatuju - rezultat sukoba biće NAŠA KAPITULACIJA (VIDEO)

Planeta

Sjedinjene Američke Države priznale svoju ranjivost na netipično nuklearno oružje koje razvija Rusija, Kina ali i Severna Koreja i Iran. Ovo oružje je namenjeno za ostvarivanje kritično važnih prednosti kada su u pitanju „revolucionarni načini vođenja totalnog rata“.

Kako je saopštio internet portal Vašington Fri Bikon, na nedavno održanom istraživanju koje je organizovano pod patronatom Kongresa SAD govorilo se o konstruisanju snažnih nuklearnih bombi, koje su sposobne da pomoću moćnog elektromagnetnog impulsa izbace iz stroja vitalno važne elektronske uređaje, i to na ogromnim daljinama.

 

„Napad sa upotrebom nuklearnog elektromagnetnog oružja je deo vojne doktrine i planova koji na svojim vojnim vežbama sprovode vojske Rusije, Kine, Severne Koreje u Irana, kao novi-revolucionarni načina ratovanja. Ova nova sposobnost se naziva „beskontaktni“ rat šeste generacije, tačnije totalni vojno-informacioni rat ili sajber rat“-ističe se u izveštaju, koji je preneo ruski internet portal RG. Takođe, nuklearno-elektronski rat se još naziva i „ratom zamračenja“ jer je osnovni da se iz stroja izbaci kompletna elektronska tehnika.

Novi vidovi nuklearnog oružja će biti upotrebljeni na velikim visinama, gde razorna snaga eksplozije neće imati uticaja na ljudske živote. Međutim, njihovo elektromagnetno zračenje koje se javlja kao posledica eksplozije može uniptiti kompletnu elektroniku, izazvati prekid u elektro-snabdevanju i dovesti do kraha vojne i civilne infrastrukture, što će prinuditi protivnika na bezuslovnu kapitaluciju.

 

Od visine detonacije zavisi površina zahvata elektromagnetnog polja, kao i njegova snaga.Što je eksplozija bliža zemlji, to je jača snaga elektromagnetnog zračenja. Sa druge strane, eksplozija nuklearne bombe na većoj visini zahvata veću površinu na kojem je prisutno elektromagnetno zračenje. U svakom slučaju na ovakav način se može napasti celokupna kontinentalna masa Severne Amerike.

„Ukoliko se nuklearna bomba aktivira na 30+km visine, generiše se elektromagnetno zračenje sa potencijalno katastrofalnim posledicama“- govori se u izveštaju. U njemu se precizira da je upotreba nuklearnog oružja u ovom slučaju daleko jednostavnija, nego kada treba pogoditi određenu metu na kopnu ili moru. Tu nije potrebna prevelika preciznost, jer se ne napada strogo definisan cilj nego širi prostor. Pri tome, nuklearna bojeva glava se u rejon svog cilja može dostaviti na različite načine, uključujući satelite, avione, različite vidove raketa, pa čak i meteorološke sonde.

 

Po mišljenju autora koji su napravili izveštaj, super-bombe koje imaju sposobnost da generišu elektromagnetni impuls koji može da „sprži“ elektronsku infrastrukturu koja obezbeđuje stratešku komunikaciju i intelektualni sistem, već poseduju države poput Rusije i NR Kine, a potencijalno i severno-korejska vojska. Za razliku od ovih država SAD prema ovom izveštaju nema slično oružje.

Portal piše, da bi u slučaju velikog konflikta između SAD i Rusije ili NR Kine, u početku bilo upotrebljeno nuklearno elektromagnetno super-oružje, koje bi se detoniralo u bližem kosmosu što bi dovelo do onesposobljavanja centralnih komandnih mesta, preko kojeg se upravlja strategijskom komponentom Vojske SAD. Ove bojeve glave predstavljaju kritično veliku opasnost za celokupan američki nuklearni arsenal, napominje se u izveštaju.

 

„SAD su veoma ranjive na ovakvu vrstu rata, jer se njena vojska u ogromnoj meri oslanja na automatizovane informacione sisteme i digitalne tehnologije. Naše društvo je svakako tehnološki najmodernije na svetu, ali istvoremeno i veoma ranjivo na ovakve vidove ratovanja“- zaključuje bivši pripadnik CIA Piter Praj, inače jedan od autora ovog izveštaja. Kako se napominje u publikaciji, dobar deo ovog izveštaja je namerno „zataškan“ da bi onemogućilo veće „curenje“ podataka o razmerama ranjivost američke vojske na nove vidove rata.

 

Kurir.rs/Russia-beyond

Foto: YT Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...