KEJTINI I MEGANINI FANOVI U RATU DO ISTREBLJENJA, MEDIJI TRAŽE DA SPUSTE LOPTU: Preteraste, pretite i nasiljem! To ne može da se sluša, prekinite sa mržnjom!
Foto: AP

PAKAO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

KEJTINI I MEGANINI FANOVI U RATU DO ISTREBLJENJA, MEDIJI TRAŽE DA SPUSTE LOPTU: Preteraste, pretite i nasiljem! To ne može da se sluša, prekinite sa mržnjom!

Planeta -

LONDON - Britanski mediji pozivaju korisnike društvenih mreža da ublaže neprikladne kritike na račun vojvotkinje od Saseksa, Megan Markl, i vojvotkinje od Kembridža, Ketrin Midlton.

Mržnja obožavalaca dveju vojvotkinja otišla je tako daleko da zvaničnici Kensingtonske palate traže pomoć od Instagrama da nadgleda i ukloni uvredljive komentare.

Pomoćnici su prodvodili sate i sate svake sedmice na ublažavanju komentara na zvaničnom Instagram nalogu palate i uklanjanju rasističkog i seksističkog sadržaja.

Tajms je danas objavio da su o Megan i Kejt izrečeni komentari suviše zlobni da bi se objavili i da je čak bilo i pretnji nasiljem.

Magazin Helou pokrenuo je kampanju "ljubaznosti" pozivajući one koji ostvaljaju komentare da dvaput razmisle pre postavljanja uvredljivih komentara.

Kejtini i Meganini obožavaoci vode bespoštedni rat otkako su britanski mediji objavili da se dve zaove ne vole. Nije pomoglo ni to što je puštena priča da su trzavice između dva kraljevska para zapravo nastale zato što su prinčevi Vilijam i Hari u svađi, a ne njihove supruge.

Britanci su se na društvenim mrežama podelili na one koji beskompromisno podržavaju Kejt ili Megan, a reči koje koriste da bi odbranili "svoju" vojvotkinju i "ocrnili onu drugu" - su neopisivo zlobne i surove.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja