LAŽNIM FAKULTETOM MAMILI STRANE STUDENTE: Tajni agenti SAD uhapsili 120 Indijaca, ovo je njihgov zločin (VIDEO)
Foto: Screenshot

sumanuto

LAŽNIM FAKULTETOM MAMILI STRANE STUDENTE: Tajni agenti SAD uhapsili 120 Indijaca, ovo je njihgov zločin (VIDEO)

Planeta -

Ministartsvo spoljnih poslova Indije uputilo je protestno pismo SAD-u nakon što je 129 indijskih studenata tamo uhapšeno.

Studenti su uhapšeni jer su se upisali na lažni fakultet Farmington u saveznoj državi Mičigan, koji su osnovali i vodili agenti Službe državne bezbednosti kako bi razotkrili imigracione prevare poznate kao "plati da ostaneš".

Tužioci tvrde kako su oni koji su se upisali znali da je reč o prevari. Ali indijske vlasti smatraju kako je moguće da su studenti iz njihove zemlje obmanuti.

Lažni fakultet osnovan je 2015. godine kako bi uhvatio strance koji su došli u SAD pomoću studentske vize te su nakon isteka željeli ostati u zemlji.

Na zvaničnim stranicama ove navodne ustanove nalaze se i fotografije iz učionica i biblioteke te se vide studenti kako se odmaraju oko kampusa.

Školarine za nastavak navodnog školovanja na tom fakultetu iznose od 8500 do 11.000 dolara godišnje. Postavljena je i Fejsbuk stranica na kojoj se objavljuju najave različitih događanja na kampusu.

Ali sudski spisi objavljeni prošle nedelje pokazuju kako su zaposleni fakulteta zapravo tajni agenti koji rade za Agenciju za imigracije. "Kampus" je zapravo bila kancelarija smeštena u predgrađu Detroita.

U optužnici okružnog suda istočnog Michigana stoji kako su studenti znali da je reč o ilegalnom paravanu. Ove srede uhapšeno je 130 osoba, od čega 129 iz Indije, te su optuženi za imigracionu prevaru. Ako budu osuđeni, preti im deportacija.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track