Najnovije vesti

BELA KUĆA Tramp najvredniji od svih predsednika: Na ovu aktivnost troši mnogo vremena
Foto: AP

nije tviter

BELA KUĆA Tramp najvredniji od svih predsednika: Na ovu aktivnost troši mnogo vremena

Planeta

U objavljenoj "privatnoj" agendi američkog predsednika Donalda Trampa u poslednja tri meseca pominju se dugi sati bez najavljenih konkretnih aktivnosti, ali njegov tim uverava da predsednik "vredno radi".

Prema dokumentima objavljenim tokom vikenda, prvih pet sati Trampovog radnog dana su označeni kao "vreme izvršnih aktivnosti" (executive time) što je neodređena formulacija koja može da daje povoda za različite interpretacije.

Međutim, jedno je izvesno - 45. američki predsednik je veliki gledalac televizije, kao što to svedoče njegove brojne poruke na Tviteru u kojima reaguje na programe Foks njuza (Fox News), njegovog omiljenog kanala.

Za američke izvršne vlasti smatrati to "izvršno vreme" kao slobodno vreme je karikaturalno.

"Ono što se ne pokazuje, to su stotine poziva i sastanaka na kojima Tramp učestvuje svaki dan", napisala je na Tviteru saradnica Bele kuće Medlin Vesterhaut i dodala da "predsednik više radi za Amerikance nego bilo koji drugi pre njega u novijoj istoriji".

Za danas, kao i za većinu dana prethodne nedelje, u zvaničnoj agendi predsednika navode se dva sastanka - u 11.45, predsednik učestvuje na brifingu obaveštajnih agencija, i u 12.45, predsednik ima ručak s potpredsednikom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...