AMERIKANAC VOZIO 24 SATA DA BI UBIO SNAJU SEKIROM: Na suđenju se setio da mu je to religija naložila, spomenuto i ime poznatog glumca! (VIDEO)
Foto: AP / Richard Vogel

sajentolog

AMERIKANAC VOZIO 24 SATA DA BI UBIO SNAJU SEKIROM: Na suđenju se setio da mu je to religija naložila, spomenuto i ime poznatog glumca! (VIDEO)

Planeta -

Čovek iz Misurija se nada da će ga njegova vera u sajentologiju spasiti od smrtne kazne.

Kenet Vejn Tompson tvrdi da će religija pomoći poroti da shvati njegove postupke onog dana kada je navodno sekirom ubio svoju snaju i njenog dečka, a potom zapalio kuću.

Porotnici su pitani o njihovim stavovima o sajentologiji tokom izbora porote na suđenju za ubistvo u Arizoni, navode mediji - i ime Toma Kruza je spomenuto tokom uvodnih argumenata.

Tužioci kažu da je potrebna smrtna kazna, jer su ubistva iz marta 2012. godine bila namerna. Tompson je vozio non-stop više od 24 sata iz svog doma u ruralnom Misuriju kako bi stigao do kuće para u Preskotskoj dolini, tvrde oni.

Ali Tompsonovi advokati planiraju da kažu porotnicima da Tompsonova uverenja objašnjavaju maratonsku vožnju.

Tompson je otputovao u Arizonu jer su njegova verovanja diktirala da treba da bude tamo da bi spasio nećaka svoje supruge, navodi se u novinama.

Tompson je verovao da je večna duša nećaka u opasnosti jer se koristi lekove za psihološke poremećaje - čemu se religija protivi, navodi se u izveštaju.

Tompsonovi advokati su koristili crkvene zapise i zatražili svedočenja stručnjaka iz sajentologije, uključujući bivšu glumicu Li Remini, čemu se tužioci protive.

Kurir.rs/NY Post

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track